Uchycení TO-3 na chladičích.

Základní principy, funkce, rovnice, zapojení - t.j. vše, co byste měli vědět, než se pustíte do praktické realizace elektronického zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#16 Příspěvek od Celeron »

Odceňuji, že jsi jeden z mála lidí zde, kteří pokud se s něčím seknou, tak to přiznají a to i opakovaně. To nebývá dobrým zvykem. Znám i takové borce, kteří i když pravdu nemají, tak se řídí Goebbels heslem, "Stokrát opakovaná lež se stává pravdou". :)
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Celeron

#17 Příspěvek od Celeron »

serviceman píše:Fascinuje mě, kolik odborníků si tady myslí, že sériovým řazením odporů (tepelných) dosáhneme odporu menšího.

Já si radši nemyslím nic. To podložení TO-3 přechodovou destičkou se slídou směrem na chladič vymyslel nějakej študovanej v konstrukci některýho vojenskýho speciálu někdy v dobách plyšáku či krátce před ním.
Jirka

PavelFF

#18 Příspěvek od PavelFF »

Zkus, prosím, zvládnout pořízení a vložení fotky na zdejší fórum. Vyhneme se spoustě dohadů. Máš sice talent jak slovně popsat předmět, ale fotka je fotka.
Nemáš doma jiný mobil, jiný foťák?
Můžeš si snad fotku z galerie poslat(sdílení) na svůj mail a pak ji v PC upravit podle potřeby.
Naposledy upravil(a) PavelFF dne 24 úno 2024, 11:04, celkem upraveno 1 x.
Celeron

#19 Příspěvek od Celeron »

A co chceš přesně nafotit, tu podložku, slídu, chladič?
A snad jsem to připojování přes USB uschopnil. Ono se nesmí šmatlat na ploše ze symbolu nabíjení vpravo, ale pro mě dost nelogicky na symbolu hodin vlevo. Ještě že mám mladýho vzdělanýho synovce. :oops:
Přílohy
chlazení.jpg
chlazení.jpg
Jirka

PavelFF

#20 Příspěvek od PavelFF »

No vidíš. Už nebudeš muset sáhodlouze popisovat třeba bakelitovou botičku s pájecími očky a hlavně zvýšíš šanci, že si někdo řekne, tohle mám v šuplíku.

A můžem se teď líp dohadovat, proč tam tu mezidestičku dali.
rnbw

#21 Příspěvek od rnbw »

Myslim, ze len nevedeli dokonalo opracovat plochu na chladici. Inak by to kazdy medzikus len zhorsil.
Celeron

#22 Příspěvek od Celeron »

To si nemyslím. Když použiješ dvoubřitou frézu, co má jeden čelní břit až za střed, tedy delší než druhej, tak uděláš naprosto rovnou a hladkou dosedací plochu. Většina fréz má v čele mezi ostříma důlek pro hrot brusky a takovou frézou opravdu zcela rovnou plochu neuděláš. Ale nevěřím tomu, že by vojenskej speciál nebyl patřičně vybavenej. Zkřížených mečů tam je že by z toho šla postavit římská legie :wink:
Jirka

rnbw

#23 Příspěvek od rnbw »

Keby boli tie podlozky medene, tak by som to chapal - lepsi odvod tepla z mensej plochy tranzistora. Niektore chladice CPU maju tiez medene jadro a zvysok hlinikovy.
Odpovědět

Zpět na „Teorie“