Hrajete někdo kulečník (karambol)?
Moderátor: Moderátoři
Hrajete někdo kulečník (karambol)?
je tady někdo, kdo se baví hrou na 4 koule?
(abych předešel nedorozuměním- nemyslím párty se sousedem, ale klasický hospodský karambol...).
Jde mi o otázky kolem špičky na tágu:
1. jak řešit to, že se časem vrstvená kůže "naklepe" a nechce na ni chytat křída
2. jaká je vlastně správná geometrie špičky?
3. hraji s rukavicí, čím vyčistit mrdníķ pod špičkou, když nechci brousit lak tou hrubou vlnou, co se na to používá? Mám zkusit opatrně isopropyl?
Díky
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
2. - na toto téma se vedou odborné debaty. Obecně pro začátečníka plošší. Já používám kulatou - kůži při výměně ještě zbrousím do požadovaného tvaru. Líp se mi takto hrají falše.
3. - nemůžu sloužit. Hraju bez rukavice, takže mám modré prsty a tágo čisté. Jinak stačí suchý hadřík. Teoreticky můžeš vyzkoušet diavu, nebo pronto na nábytek. Nějaké čistící kapaliny bych se bál, lak by měl být neporušený.
Jen doplním - tágo je karambolové, takže špička není šroubovací (Orca S2.
Špičku si nechávám lepit vrstvenou - původně tam byla z jednoho kusu kůže, rychle se rozpadla (občas do toho trochu řežu).
Používám brousek se šmirglem, ale hlavně na obrání boku špičky, když už je rozklepaná.
Právě mám trochu strach zajet do střední části, ale asi se to budu muset naučit.
A ten desetník, to mě trochu překvapuje, to už mi připadne jako dost malý radius.
Ale můžu zkusit.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...