Nemám rád ekoteroristy

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Dekker

#31 Příspěvek od Dekker »

xsc píše:Pokud chceš volný pohyb zboží osob a kapitálu, tak zrovna do vnitřních záležitostí zasahovat musíš. A jinak zrovna polovina Istanbulu je v Evropě, ovšem Turecko v EU stejně nebude...

Tak já netvrdím, že to co jsem slyšel/pamatuju, je skutečnost a popravdě nehodlám tomu věnovat svůj volný čas jelikož znalost této informace mi rozhodně život nezlepší.

Ještě aby bylo. to že je nějaká blbá polovina nějaké města v evropě pro mě neznamená, že ten stát spadá pod evropské státy. Pro mě Turecko není a nikdy nebude evropský stát a ani nikdy nebyl. Už tak je tu dost mouřenínů s turbanama
starecd

#32 Příspěvek od starecd »

Ani tepelná čerpadla nejsou "ekologická."

https://energozrouti.cz/clanek/tepelna- ... -internetu
Cust

#33 Příspěvek od Cust »

To ani když vahodíš tříděný odpadek, rozsvítíš žárovku, vykopeš studnu nebo si uprdneš...
Celeron

#34 Příspěvek od Celeron »

starecd píše:Ani tepelná čerpadla nejsou "ekologická."

Co to je zase za módní termín F-plyny? Neříká se tomu obecně freony? :roll:
A to kdyby ten písálek věděl, co udělá třeba jen blbá rozbrušovačka s potrubím s R22, to by teprve koukal. Nedej bóže požár. Skleníkovej efekt je proti tomu naprostá prkotina. To je na evakuaci celýho menšího města.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
EKKAR

#35 Příspěvek od EKKAR »

Celeron píše:
starecd píše:Ani tepelná čerpadla nejsou "ekologická."

Co to je zase za módní termín F-plyny? Neříká se tomu obecně freony? :roll:
....
Neříká, freony jsou jen jednou skupinou "F-plynů". Asi jako alkany = parafíny jsou jen jednou skupinou látek zvanejch uhlovodíky. "F-plyny" obsahujou v molekule fluór, ale jen freony ho mají vázanej mimořádně stabilní vazbou, která se běžně nerozpadá, ale je citlivá na UV záření - proto se právě freony vypuštěný do atmosféry rozpadají až ve větších vejškách, kde z nich uvolněnej fluór a v malý míře i chlór napadají ozónovou vrstvu. Právě ta "pevnost" vazby halogenů na uhlovodík ve freonech způsobuje jejich inertnost a nejedovatost, což se ale nedá zobecnit na všecky "F-plyny" - v nich jsou i takový, který jsou výslovně jedovatý a v principu mezi ně patřej i třeba takový sfiňstva jako chlorovodík nebo fluorovodík.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Celeron

#36 Příspěvek od Celeron »

Když toho o tom tolik víš, tak že nenapíšeš, co vznikne z tý R22 a ohýnku. :)
Napovím, smrad jak v bramborárně.
Jirka

TAKJAN

#37 Příspěvek od TAKJAN »

Fakt veliký cíl
Přílohy
EVlkjTy1W-E.jpg
EVlkjTy1W-E.jpg
EKKAR

#38 Příspěvek od EKKAR »

Celeron píše:Když toho o tom tolik víš, tak že nenapíšeš, co vznikne z tý R22 a ohýnku. :)
Napovím, smrad jak v bramborárně.
Fosgen do toho nemotej, kontakt F-plynů s plamenem je obvykle branej jako havarijní stav - na rozdíl od "tvrdejch" freonů.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
EKKAR

#39 Příspěvek od EKKAR »

TAKJAN píše:Fakt veliký cíl
Ano, f čele s Bruselí vesele do prdele ...!!!!
tomasjedno

#40 Příspěvek od tomasjedno »

EKKAR píše:"F-plyny" obsahujou v molekule fluór…
…což se ale nedá zobecnit na všecky "F-plyny" - v nich jsou i takový, který jsou výslovně jedovatý a v principu mezi ně patřej i třeba takový sfiňstva jako chlorovodík nebo fluorovodík.

Fluorovodík ani chlorovodík (ten ani neobsahuje fluor) nepatří mezi F-plyny (nezkráceně “fluorované skleníkové plyny”). Úplný seznam těchto plynů je v Příloze 1 Nařízení EU č. 517/2014, str. 217-221 (v pdf str. 23-27).
davemh

#41 Příspěvek od davemh »

co vznikne z tý R22 a ohýnku

Mám pocit, že nějaká chuťovka vzniká i z "nové" automobilní R1234. Holt planeta je víc než život :twisted:
doktor365

#42 Příspěvek od doktor365 »

Celeron píše:Když toho o tom tolik víš, tak že nenapíšeš, co vznikne z tý R22 a ohýnku. :)

I s R12 ,parkrát se mi stalo. To se nedá dýchat a oči pálí jak sviňa.
Celeron

#43 Příspěvek od Celeron »

Nojo, jedna z nejostřejších bojovejch látek 1. a 2. WW. Teď už maj gumy jinčí lahůdky.
Úplně stačí řezání rozbruškou starejch trubek prázdnýho okruhu a zbytky freonu rozpuštěnýho ve voleji na stěnách těch trubek. No a pájení těch trubek stříbrem je ještě spolehlivější generátor. :wink:
Jirka

matahari

#44 Příspěvek od matahari »

Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“