Zkoušeli jste někdo tyto brýle s lupou?
Moderátor: Moderátoři
Zkoušeli jste někdo tyto brýle s lupou?
teď si nevzpomínám jestli tu náhodou není zakázáno vkládat odkazy na eshopy a produkty, tak ale potřebuji se zeptat na toto:
Hlavová lupa s LED světly, Hands Free lupa, High Definition Lupa s 12,7 cm Vyměnitelná 1,0X, 1,5X, 2,0X, 2,5X, 3,5X pro práci zblízka, čtení, klenotnictví Lupa (baterie nejsou součástí dodávky)
Nevíte jestli se to dá dát přes brýle a jestli to pomůže aby člověk lépe viděl na drobné součástky a písmo na nich?
Ve videu bylo vidět, že oddělal ty ramínka co se dávaj za uši viz fotka.
Myslíte že takové rozlišení bude stačit na pájení menších součástek?
Samozřejmě pomůžou líp vidět na malé součástky, protože umožní vidět ostře z malé vzdálenosti. Optická kvalita plastových čoček nebude nic moc (zejména u 5-7dioptrií), ale úkol to splní.
Lidi píšou v recenzích, že za chvíli je to tlačí na čele. Lepší by asi bylo stabilní silné světlo na pracovišti, než tahat na hlavě baterie a dvě ledky.
Možná bude jednodušší a pohodlnější koupit laciné brýle na čtení. Dělají se asi do +5D. Dají se jednoduše posunout na nose dolů a člověk může vidět bifokálně.
Jo, bývaly doby, kdy jsem bez brýlí viděl ostře snad na 10cm. Dneska na to potřebuju tak 5D.
Ještě je otázka jestli by mě neboleli oči (brýle tlusté skla + další sklo lupy). Normálně se na součástky na písmenka nedívám přes brýle ale bez brýlí protože jsou vidět větší...
Druhá možnost je zkusit mikroskop (na obr. zv. 1000x; základna 122x160;display 88x110), třeba by to bylo lepší i když dražší řešení, ale zase je tu riziko, může se rozbít elektronika... U těch brýlí ne. Tady je to za necelých 1000 Kč na fotce. Ale ten mikroskop má zase nevýhodu, že pokud by byla větší deska (nebo přišroubovaná na krytu), tak ji nedám pod mikroskop.
Lepší na práci je pořádná stojanová lupa, co má kolem LED přisvícení a masivní stavitelnej stojan namontovanej na okraj stolu jako mají i některý lampy. Ohnisko to má asi 15 cm, pod tím se dá už dělat i vercajkem.
Kámoš si chválí nějakej dvouokej stereo drobnohled, pájí pod ním i ty nejmenší smd součástky, co pomalu už nejsou mým starým okem vidět.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Ano, to se opravdu jeví jako nejlepší. Dělám i bez toho a na některé drobnosti použiji hodinářskou lupu a stačí to. Ale taky hodně záleží na tom, jaký má kdo zrak.Celeron píše:Lepší na práci je pořádná stojanová lupa, co má kolem LED přisvícení a masivní stavitelnej stojan namontovanej na okraj stolu jako mají i některý lampy.
stolu jako mají i některý lampy. Ohnisko to má asi 15 cm, pod tím se dá už dělat i vercajkem.
Kámoš si chválí nějakej dvouokej stereo drobnohled, pájí pod ním i ty nejmenší smd součástky, co pomalu už nejsou mým starým okem vidět.
Nedal bych ale za to víc než litr. Určitě nedám 7 litrů za mikroskop, který může kdykoliv odejít do věčných lovišť.
Dívám se po něčem podobném https://www.youtube.com/watch?v=nGr_6FZS2g0
Dle ceny co je tam je to příliš drahé a asi nevhodné přes brýle, dělané tak aby se oči dotýkali okraje plastů... Soudím jen na základě vzhledu. Ty brýle by mi stejně překážely.
Tu lupu se zářivkou na stojánku taky mám, ale ty brýle jsou operativnější.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich