Reggae Alarm

Manuály, rady a návody z oboru zabezpečovací techniky a elektrické zabezpečovací signalizace (EZS)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
bruska3

Reggae Alarm

#1 Příspěvek od bruska3 »

Dobrý den. Mám takový zajímavý problém ohledně malé zabezpečovací ústředny Reggae Alarm, od firmy NAM. Chtěli bychom toto Reggae alarm využít bez čipů, jen jako přenosové zařízení s připojením na nějakou ústřednu, např. Digiplex EVO 192, která umí ID nebo která i neumí ID. Je takové řešení možné? V instalačním manuálu se o takové možnosti nepíše, ale pravděpodobně jen proto, že kdyby se tento typ Reggae použil pouze jako přenosové zařízení (jako např. Reggae mini), došlo by k degradaci celkové zamýšlené funkce ústředny. My ale nemáme pro tento typ zařízení využití ( v minulosti bylo zařízení skutečně provozováno na malém objektu), ale poplatek za SIM se platí stále. Děkuji za Vaše poznatky.
Cowley

#2 Příspěvek od Cowley »

A co to v rámci Smlouvy vyměnit za Reggae Mini?

Nebo "prasárna" připojit z hlavní ústředny poplachové relé a jeho kontakt připojit na kryt skříně Reggae Alarm.
Nebo na zónu Alarmu, kterou předtím zapneš čipem.
bruska3

#3 Příspěvek od bruska3 »

Nóó.. tuto možnost jsem zvažoval také. Pro mě asi nejschůdnější bude zrušit SIM kartu. Ústředna zůstane ve skladu, bez placení SIM a v případě potřeby, by se zajelo s tím Reggae alarm do pobočky NAM, kde by dali novou SIM a ústředna by byla aktivována. Tohle udělají na počkání, mám s tím zkušenost. Pravda, ani se neodvažuji napsat, jak dlouho je vysílač nečinný :D Jsem si vzpomněl, že jsme to připojení Reggae alarm na ústřednu, která neumí ID zkoušeli, ale nepracovalo to. Tehdy jsem potřeboval 8 vstupů (vždy poplach a zap/vyp) Před tím tam bylo rádio TSM 452 a jakž takž to chodilo. Ale bylo to v místě, kde byl velice slabý signál, nepomohlo ani změnit umístění antény ani směrová anténa, prostě nic. A když se večer kódovalo a trefilo se to zrovna do výpadku komunikace (což u toho nezbedného objektu bylo velice často), tak objekt byl sice fyzicky zapnutý, ale operátor viděl, že je vypnutý. A z toho byly mrzutosti. Nakonec jsme tam dali velké Reggae s osmi vstupy a od té doby je klid. Cowley děkuji za odpověď, tvůj čas i nastínění řešení problému a měj krásný večer.
Odpovědět

Zpět na „Zabezpečovací technika“