Nóó.. tuto možnost jsem zvažoval také. Pro mě asi nejschůdnější bude zrušit SIM kartu. Ústředna zůstane ve skladu, bez placení SIM a v případě potřeby, by se zajelo s tím Reggae alarm do pobočky NAM, kde by dali novou SIM a ústředna by byla aktivována. Tohle udělají na počkání, mám s tím zkušenost. Pravda, ani se neodvažuji napsat, jak dlouho je vysílač nečinný

Jsem si vzpomněl, že jsme to připojení Reggae alarm na ústřednu, která neumí ID zkoušeli, ale nepracovalo to. Tehdy jsem potřeboval 8 vstupů (vždy poplach a zap/vyp) Před tím tam bylo rádio TSM 452 a jakž takž to chodilo. Ale bylo to v místě, kde byl velice slabý signál, nepomohlo ani změnit umístění antény ani směrová anténa, prostě nic. A když se večer kódovalo a trefilo se to zrovna do výpadku komunikace (což u toho nezbedného objektu bylo velice často), tak objekt byl sice fyzicky zapnutý, ale operátor viděl, že je vypnutý. A z toho byly mrzutosti. Nakonec jsme tam dali velké Reggae s osmi vstupy a od té doby je klid. Cowley děkuji za odpověď, tvůj čas i nastínění řešení problému a měj krásný večer.