Laboratorní zdroj 0-30A
Moderátor: Moderátoři
Laboratorní zdroj 0-30A
V práci máme Statron (podobný jako tento, ale do 40 A).
Fungoval dost dlouho bez problémů, až jej pak použili jednou na napájení zařízení, které běželo 24/7, potom se tam objevila závada, kterou nám ale za relativně malé peníze odstranili v jednom servise.
Od té doby běží dál.
Výhodou je to, že uvedené parametry opravdu splňuje, navíc je to lineár, takže rušení na výstupu je dost malé.
U těch spínaných z Číny ti tohle nikdo nebude garantovat.
U spínaných zdrojů ti dá jistotu až nákup od renomovaného výrobce - konkrétně jsme teď nakoupili třeba tyto: CPX400D.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
BTW: Snad za tři neděle má být v Brně AMPER, nenašlo by se něco tam?
Pro mě je důležitý, že se to nedá odprásknout a nedá se strčit do kolečka a jen tak si omylem zvýšit napětí. nebo proud, protože kolečko se musí prvně zmáčknout a pak je teprve aktivní, takže to ani na 160V 2A nedělá veliký jiskry.
Objednal jsem v akci celkem tři 0-30 a 0-160 a zatím žijí všechny.
Vevnitř je to podobné jako PC zdroj s TL494 a na řízení napětí a proudu je tam deska s mikročipem.
Jediný čím jsem je radši netestoval je veliká zjiskřovací cívka 10 Henry kvůli těm mikročipům, ale ta spolehlivě odpráskne skoro všechny zdroje.
Jinak to takle je schválně, abys nakoupil co nejvíc zboží a utratil co nejvíc peněz.
Jeden ten wanptek 30V/10A ze srandy asi ale stejně koupím, za ty peníze se mi taky určitě bude hodit.