To som nikdy netvrdil a ani nebudem..Číňana robia lacné "zmätky" pre EU, USA a iné krajiny, ale je to v rámci OBCHODU ( ale vždy len do určitej hranice..) a nie len vrámci funkčnosti výrobku... Vyrobiť vedia všetko FUNKČNÉ..a možno aj s tretinovýmy nákladmi.. ale obchod je obchod.. A nikto im v tom nezabráni... Všetky komponenty sa tam vyábajú...Automotive, kuchynská technika, práčky, sušičky... či iný produkt - všade nájdete v CN komponent, ktorý to apoň nahradí...Nedávno som hľadal zariadenie k audio-videu - a kde som ho našiel ??? na alíku..venca666 píše:dred píše:.. ale číňani dělají kvalitní výrobky jen pro sebe. ty zmetky jde na prodej ven.
Pre firmu objednal šéf kedysi DPS na moduly riadenia SMPS a nebol ani jeden zmetok, ktorý by sa nedal použiť.. bolo ich stovky - len sa firma stratila/zanikla... Teraz máme "rovnaké"od nejakého SK výrobcu a z poslednej dodávky som už takmer na desiatke plošákov musel hľadať pod mikroskopom nežiadané prepoje medzi padmi a GND a vždy to bolo inde. Oprava je samozrejme jednoduchá, ale nájsť to miesto skratu trvá niekedy aj hodinu.. a pri cca 200 ks mesačne to zbytočne zdržuje. Tak že nie len v CN sa vyrábajú zmätky...