Ahoj, sehnal jsem si starý bezdrátový telefon na pevnou linku od Panasonicu, telefon je bez originálního napájecího adaptéru, napájí se napětím 12V a podle štítku si vezme max 500mA, koupil jsem teda na internetu obyčejný spínaný zdroj 12V 1A za asi 70 korun, a mysle si že bude vyřešeno, ale ono prd. Po připojení adaptéru telefon sice funguje, ale hrozně brumí, zkusil jsem proto jinej adaptér, nějakej co jsem vytáhl z šuplíku a bylo to o něco málo lepší ale furt brumí. Tak jsem ho zkusil připojit na baterii, a brum úplně zmizel. Usoudil jsem teda že brum způsobuje jakési rušení z adaptéru, chtěl jsem se tu proto zeptat, neví někdo kde se dá sehnat nějaký adaptér 12V a cca 1A který je dobře odrušený a nebude mi ten telefon rušit, a zároven nebude stát 1000Kč? Telefon vysílá někde okolo 40Mhz s FM modulací.
To by asi pomohlo, originální adaptér myslím, že byl taky trafo a ne spínaný, ale snažil jsem se hledat na internetu jak to šlo ale adaptér s trafem s DC výstupem nikde nemůžu najit, všechno je to spínaný.
Zrovna nedávno jsem viděl na youtube na kanálu drirr90 (zdejší Davidus), který se zabýval odrušením. Pokud bys chtěl experimentovat, tak je možnost se poprat se spínákem. A hele, zrovna jsem to našel https://www.youtube.com/watch?v=FlIu-UpVMDM