Umelá inteligencia
Moderátor: Moderátoři
Ináč s tou halogenkou len jedno a to namodralá baňka. Ja osobne ich nerád. Nepríjemné a unavujúce.
Autoxenony osobne nepoznám, ale viac svietia a menej hrejú. Tu tá pohyblivá clonka má význam. Druhou stranou ich treba presnejšie nastaviť. Už som pár krát blikal, že vypni si diaľkové a vedel som, že svieti xenonama, ale aby si uvedomil, že oslňuje. Hoc i tak im to je asi fuk.
Xenony jsou otázka cca od roku 2000, měly je už jedničkový ochcáfky jako příplatkovou výbavu. Jsou už zhruba posledních 5 let nahrazený LEDama a Matrix-LEDama. A namodralá baňka jen dělá u halogenů Night Breaker bělejší světlo, ne modrobílý "xenonový". I proto mají běžnou homologaci na cesty E8 v kroužku a ne omezenouu "jen pro pracovní stroje a traktory".Duvsan píše:...
Ináč s tou halogenkou len jedno a to namodralá baňka. Ja osobne ich nerád. Nepríjemné a unavujúce.
Autoxenony osobne nepoznám, ale viac svietia a menej hrejú. Tu tá pohyblivá clonka má význam. Druhou stranou ich treba presnejšie nastaviť. Už som pár krát blikal, že vypni si diaľkové a vedel som, že svieti xenonama, ale aby si uvedomil, že oslňuje. Hoc i tak im to je asi fuk.
A kutilmile - nelituju tě
A kutilmile - nelituju tě
- tomasjedno
A nejen to, taky zašlé optické plochy v projektoru. Viděl jsem ten propastný rozdíl, když jsem si na 11 let staré auto (které xenony používalo jako DRL) koupil nové lampy. Od té doby tam mám LED DRL a je pokoj, xenony svítí pořád jako nové (ale jen v noci).TAKJAN píše:Ale spousta aut má vysvícený výbojky, krycí skla světel zašlé.