Značenie ručných závitníkov Narex
Moderátor: Moderátoři
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Ešte by som sa spýtal jednu asi zbytočnú a hlúpu otázku (áno, existujú aj hlúpe otázky). Môže u niektorých očiek záležať na tom, ktorou stranou sa priloží k tyčke, na ktorú sa reže závit? To HSS očko je ploché z oboch strán, akurát na jednej strane sú vyrité údaje. To očko z Lidlu má jednu stranu (plochu) "zahĺbenú" do telesa, ale do vratidla sa dá upevniť aj-aj. Takže účelu toho "vsadenia" nerozumiem. Prikladám fotky.
https://www.lidl.cz/p/parkside-sada-kom ... p100356599
Návod se nedá stáhnout, tak jsem vám ho nafotil... Jak dobré se vám zdají?? Výrobce neuvádí, jestli je matariálem HSS nebo aspoň nástrojová ocel... Návod je trochu srandovní. No do hliníku to snad bude stačit. Ale nepoužívejte to nikde, kde by vadilo zalomení závitníku v díře... Naštěstí v domácnosti je i klasická sada Narex M1-II vyrobená z Poldi HSS. (Zdravíme Vladimíra Stehlíka.)
Jestli je to pravda nevíme, ale na výrobku(nebo alespoň v prospektu) je to uvedeno.Hydrawerk píše:... Výrobce neuvádí, jestli je materiálem HSS nebo aspoň nástrojová ocel... Ale nepoužívejte to nikde, kde by vadilo zalomení závitníku v díře...
To mi vadí vždycky:-)Hydrawerk píše:... Ale nepoužívejte to nikde, kde by vadilo zalomení závitníku v díře...
Bude to vhodné snad pouze na "plechy". Ale zjisti, jak a jestli závitníky fungují. Obvykle těmto levným "bitům" (vrtáky, zahlubovače, frézy,...) chybí jedna dvě výrobní operace, jako třeba nabroušení. Sada ani nijak levná není, na to jak vypadá odfláknutá.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Niečo som s tou sadou z Lídlu narezal, ale nakoniec som odpravil závitové očko na tom zváracom dráte. A ten je pomerne tvrdý. Takže to nemohlo byť HSS. Samozrejme som s tým tak trochu počítal, že za 15 eur moc dlho nevydržia.
Ešte musím zničiť aj tie ostatné závitníky a očká a zostane mi parádna plechová krabička. Tá sa mi bude určite na niečo hodiť.
ocel,mosaz - řepkový olej či sádlo, hovězí lůj.
bronz a měd -řepkový olej
hliník - petrolej
nerez -řepkový olej či živočišný tuk s přísadou jemné mleté síry.
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
Od M4 dál je to podstatně odolnější a jednokusovým to řezat jde - ai tělísko ze sady z lídla udělalo poměrně dost závitů do 🤐 velkejch Ičkovejch nosníků původně od řetězovejch jeřábů v kolbence, než to včerá vzdal na čtvrté díře ve sloupku brány…ale ty M3ky jsou fakt xmíchu, se to místo řezání šprajcne a jakýkoli točení na kteroukoli stranu je k ničemu, velkým zkrutem se to pak rozletí na třísky. Je to tak malý, že to nevydrží žádný síly.