Mozzila už byla na XP zoufalá, Chrome hlásí špatně synchronizovaný čas a ostaní prohlížeče jsou také prakticky nefunkční. Asi půl roku používám v XP zde doporučený prohlížeč Serpent Basilisk na jádru Firefoxu. Taky nezvládne všecko, a je občas nestabilní, ale dá se s ním surfovat i videa prohlížet. Zkusím tedy i Supermium.
WXP si držím na jednom PC v práci kvůli programovacím SWs, kdy některé požadují ještě podporu DOS.
Tak jsem to Supermium vyzkoušel na PC Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU, E8400 @ 3.00Ghz, 2.00GB RAM s WXP Home Edition Verze 2002 SP3 a zůstanu raději u toho Basilisku. Supermium si bere o hodně víc paměti, jak v RAM, tak virtuálně a je tak pomalý a agresivní, že otevření jiné aplikace je i na několik minut. Navíc to skoro na všech stránkách upozorňuje, že stránka nereaguje.
ja mam linux na netbooku, ktory ma vyse 10 rokov, je to pomaly lenivy procak priamo na doske, 2Gb ram, ssd a okrem internetu mi tam bezne veci chodia este pouzitelne. browser je tam najnovsi firefox - stranky nacita, ale chvilu mu to trva, ale youtube videa uz nezvlada.
Na pozeranie pdf a jednoduche kreslenie schem je ok, a super vyhoda je, ze to ma dotykovu obrazovku.
A spotrebu to ma taku, ze stara baterka vydrzi asi tak 4 hodiny.
Supermium testuju asi mesic (psal sem tu o nem drive nez zive http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... &p=1314130 ) a za me dobry, na mem Sandy i7-2600K bezi slusne, akorat neni implementovana 3D akcelerace pro WebGL - autor mi psal, ze je tam aktualne nejaky problem, tak preklad pres Direct3D docasne vypnul, ale je sance ze to nekdy poresi a zapne.
Jinak ty XP browsery rostou jak houby po desti, prave sem objevil dalsi, s jeste o chlup novejsim chromiem - Thorium:
To je ten nový způsob "nestránkování", kdy pod posledním příspěvkem po sjetí dolů začínají přibývat další? Mnohé novější verze diskusí pak nejdou ve starších prohlížečích zobrazit.
Ano ano, seje me to, ze podle vysky posuvniku pak nejde poznat kolik prispevku na te strance je, na telefonu se zas nezapamatuje aktualne rozbaleny stav a pozice, nojo ale my 🤐 sme proti pokroku..
tiez to nenavidim. jednak to zerie zbytocne vela pamate, lebo pri klasickom strankovani si drzi aktualnu stranku, pri tomto je v pamati cela stranka + tie nove nacitane. A ked nebodaj chces ist na paticku stranky, kde su nejake odkazy, tak to aby sa jeden zblaznil.