Výběr gramofonu
Moderátor: Moderátoři
Výběr gramofonu
Vybírám nějaký gramofon pro babičku, jaký kvalitnější byste z dnešní nabídky doporučili? Cena 5 - 6 tisíc Kč. Rád bych, aby to bylo "vše v jednom", tedy zabudovaný předzesilovač, zesilovač a pokud možno i nějaké reproduktory.
Díky.
- monterjirka
Pokud chceš něco pro babičku udělat a nejsi levý, tak někde sežeň nějakou starší Teslu (třeba NZC 420, 421 nebo 431, ev. i NZC 300) a dej ji příp. dohromady.
Bude to na zbytek babiččina života. Předpokládám přitom, že chce funkční nerozpadající se stroj a není HiFi puristka
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
A kutilmile - nelituju tě
- radioelectrum
Pro mámu (ročník 1928 a vidí hodně mizerně) jsem před asi 7 lety zrepasoval NZC300. Jistě, uvítal bych přístroj vyšší třídy, ale, když jsem si prošel, co se tehdy při akceptovatelném poměru vlastností k ceně dalo koupit, vzal jsem na milost i tu NZC300. Znám mnohem horší gramofony, ba i za víc.
Přenosku AT91 jsem tenkrát koupil ve stánku na veletrhu AMPER v Brně, tehdy ještě se vešla cena do pětikila. Přístroj neslouží na diskotékách, proběhne se jednou až dvakrát týdně, čili zatím jsem nemusel nic opravovat ani měnit.
Já si myslím, že zrovna taková zvrhlost v původním dotazu myšlená nebyla, ale pokud by se nenašel vhodnej kandidát v podobě bazarovýho NZC, jde použít libovolný slušnější šasí NCxxx, stavebnicovej RIAA preamp za pár stovek napájenej zásuvkovým adaptérem a místo MBA810 v zešilovači s bazarovýma reprobudkama se dají pořídit velice slušný sestavy aktivních bednítek k PC.keemo píše:hlavne - solidni gramce nemaji v sobe repro a podobne veci... to vetsinou delaji prc znacky hundaj sencor a podobne sragory... a to neni solidni gramec kdy gramochassi je cele z plastu v hodnote 300 kc s prenoskou jak soustruh...takze pokud gramec s reprem tak me napada akorat nejaka tesla NZC...
A kutilmile - nelituju tě
- jardafiala
Ivan_01 píše:a ja by som tie Sencory a Hyundaie nezavrhoval. Väčšinou používajú Sanyo ST05 a je pravda že tá fabrická ihla je plastová. Ale po výmene za kovovú zafírovú za cca 10 eur, je to normálne použiteľné a neťahá to šponu z platne. Raz za rok, pustiť si pod stromček Goťáka, pre staršiu pani, myslím že OK.
nehnevaj sa ale viem co su tie plastove chassis za sracku... plastovy tanier s nulovou hmotnostou, kolisajuce otacky... kupit srot a este do toho kupovat novy hrot... dik...
Když už číňan, tak aspoň něco takovýhodle a přitom je to za stejnou cenu:
https://www.alza.cz/lenco-ls-300-wood-d5693575.htm