Jaké těsnění pod sklokeramický varný panel

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jjilek
Kontaktovat uživatele:

Jaké těsnění pod sklokeramický varný panel

#1 Příspěvek od jjilek »

Uklízíme kuchyň. Po nadzvednutí sklokeramického varného panelu je po jeho obvodu zespod nějaký rozleptaný těsnící pásek Prosím o radu, čím jej nahradit.
sr71

#2 Příspěvek od sr71 »

samolepicí pěnové těsnění se dnes dodává s deskou
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

No jo, dodává se s deskou ... S NOVOU DESKOU.
Ale Jaromír ho potřebuje obnovit U STARŠÍ UŽ POUŽÍVANÝ DESKY, to původní jak napsal, se časem a kontaminací kuchyňským siderightem rozblemcalo.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
keemo

#4 Příspěvek od keemo »

ale prd... https://www.google.com/search?q=samolep ... e&ie=UTF-8
pripadne pouzit jiny vyhledavac dle libosti...
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jjilek »

Jenom že tam nabízená těsnění jsou z PVC, o kterém je notoricky známé, že nevydrží teplo. A varná deska není zrovna studená. :(
Nicméně jsem hledal "těsnění pod varnou desku" a tam už výsledek je. Původně jsem hledal jako varná deska příslušenství, tam nic nebylo.
sr71

#6 Příspěvek od sr71 »

tak na obvodu desky zas tak teplá nebude, když tím okrajem doléhá na dřevěnou desku, já jsem na tohle používal běžné samolepícící pěnové těsnění určené např. k těsnění dveří a žádný problém
Naposledy upravil(a) sr71 dne 14 bře 2024, 21:12, celkem upraveno 1 x.
MiraSt

#7 Příspěvek od MiraSt »

A co použít běžný silikonový tmel co smrdí po octu..! Natáhnout housenku kolem dokola díry a připlácnout to. Zbytek zahladit. Takhle jsem těsnil kuchyňský dřez a těsní to jak byk. Na desku by to šlo taky použít. Asi. Nemám zkušenost, jenom můj nápad.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
kbulda

#8 Příspěvek od kbulda »

sr71

#9 Příspěvek od sr71 »

MiraSt píše:A co použít běžný silikonový tmel co smrdí po octu..! Natáhnout housenku kolem dokola díry a připlácnout to. Zbytek zahladit. Takhle jsem těsnil kuchyňský dřez a těsní to jak byk. Na desku by to šlo taky použít. Asi. Nemám zkušenost, jenom můj nápad.

těsnit to bude, ale pokud nastane potřeba tu desku z nějakého důvodu vyndat (např. kvůli opravě), tak ten co to bude vyndávat z toho moc nadšenej nebude (vím o čem mluvím :o
Celeron

#10 Příspěvek od Celeron »

Zajdi do nějaký výrobny elektro rozvaděčů. Používají na těsnění dveří dva druhy černý pěnový samolepící pásky, jedna je cca 7 x 7 mm a druhá tak 15 x 12 mm. Má to odolnost 90℃ a má to být samozhášivý. Těsnil jsem s tím dřez a inspekční otvory v topný vzduchotechnice. V ní je sice jen do 60℃ ale na několika místech to slouží už skoro 20 let bez známek degradace.

to sr71: Když použiješ voskovanej papír jako separátor a po vyreagování silikonu papír odtrhneš, tak se to neslepí a těsní.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Poradna“