Výběr gramofonu
Moderátor: Moderátoři
Ivan_01 píše:no ale to nieje problém toho gramofónu. Ty by si prestal vyrábať a predávať niečo, čo ľudia chcú a kupujú ?
Tu ale bola poziadavka na aspon trochu kvalitny pristroj v danej cenovej kategorii co tie kramy ani zdaleka nesplnuju vzhladom k tomu aky "gramofon" je v tom pouzity... To co ludia chcu a kupuju je vec ina - tamtie sroty tazatel urcite nechcel.
Babička má nějaký archív gramodesek?
EDIT:
Měl jsem na mysli, jestli babičce nebude dělat problém obsluha gramofonu, je to složitější než strčit CD do přehrávače a stisknout nějaké tlačítko.
Když televizní vysílání přecházelo z analogového na digitální, usoudil jsem, že matce by mohlo dělat problém používat dvě dálková ovládání, jedno na STB druhé na televizor, tak jsme se s bratrem složili a koupili jí nový televizor.
Tak mne napadlo jestli by nebylo od věci pár desek co si chce babička pouštět vypálit na CD a koupit raději nějaký přehrávač, proto jsem se ptal na ten archív.
A teď do mě.
A za zbytek kup babičce teplé vlněné ponožky na spaní a Praděda na otrávení červa.
Já jedu na NC440, předzesík vlastní a konec Technics. Ale ten budu nahrazovat vlastním bastlem, basy u něj nic moc. Inu, opět se potvrdila stará pravda, že na basy muší bejt řádný zdroj.
keemo píše:no, to lenco je jine kafe, toho bych se nebal... bohuzel prave vetsina duchodcu jde do datartu a koupi si sragor z odkazu co jsem daval...
Není. Ne že by to nefungovalo a neudělalo někomu radost. Ale současné gramofony pod 1000€ jsou všecko neuvěřitelné vojeby. Nedávno jsem měl tu čest s Audiotechnicou za cca 800€...
Pro jistotu zopakuju: posloužit to někomu může dobře. Ale v žádném případě to není než tvarová napodobenina gramofonu. Lenco nelenco.
Rudolf: Asi bych babičce nedoporučoval "jakýkoli NZC4xxx". Valná většina nemá koncové vypínání (ty s chassis HC42). Takže z NZC4xx připadá v úvahu NZC431, a ty jsou relativně vzácné. Jinak hrozí že se bude deska týden točit, než si někdo všimne.
Vůbec jsou mi tato řemínková chassis sympatická. Relativně jednoduchá a pro nenáročné použití dostačující.
Koukam na toho od Lenco, nebo zde Akai (to bych dosehnal repráčky k němu.
- radioelectrum
- hajeklubos
Luboš
Tohoto bych se nebál. Gramec není nic nového. Kdo ho uměl ovládat před 50 lety, bude ho umět ovládat i dnes. DigiTV je něco jiného, to je nová věc s absolutně odlišnou obsluhou.Yarda1 píše:EDIT:
Měl jsem na mysli, jestli babičce nebude dělat problém obsluha gramofonu, je to složitější než strčit CD do přehrávače a stisknout nějaké tlačítko.
xsc píše:....Když už číňan, tak aspoň něco takovýhodle a přitom je to za stejnou cenu:
https://www.alza.cz/lenco-ls-300-wood-d5693575.htm
Tenhle dostala švagrová k vánocům a je s tím spokojená. Mě na tom vadí ty repráky, ten přednes je dost bída, ale jí to nevadí.....