Sušička AEG Lavatherm 8000 Chyba E31 a E32

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Vlafig

#16 Příspěvek od Vlafig »

Únik chladiva v sušičce se dá zjistit měřením jejího příkonu. Štítkový příkon je cca 900 W, při sušení po zhruba 30minutovém provozu by se měl příkon pohybovat okolo 650 W. Pokud je nižší a kompresor běží, má okruh únik. Dobrý chlaďař by to měl umět naplnit. Systém tepelného čerpadla se dá vyzkoušet i mimo sušičku a rozebiratelné to je, jen to dá trochu práce.
bu2520

#17 Příspěvek od bu2520 »

E31,32 jsou chybové hlášky senzoru vlhkosti. Velmi častá závada je vlhká šatovka pod lopatkami. Ověření, odpojení konektoru z řj a měřit na něm odpor měl by být vyšší jak 100kΩ. Ideálně nekonečno. Pak už zbývá řj . Důležité je je ji prádlo suché a pokud ne je li teplé. Často je problém s ventilátory, které honí vzduch sušičkou.
Sandal

#18 Příspěvek od Sandal »

Tak jsem se suškou trochu pokročil. Samozřejmě chladivo fuč, v kondenzátoru díra jak vrata. Kondenzátor jsem zapájel na tvrdo hliníkem. Jsem zvědavej, jak dlouho to vydrží, jestli se operace povede. Dá to ještě trochu práce, protože je k dispozici pouze vysokotlaký port, takže nízkotlak musím někde vytvořit.

PS: Při nejhoršim udělám ze sušičky jen omílačku a odprašovačku prádla. Přecejen ty ručníky a osušky jsou jak struhadlo, když neprojdou sušičkou.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
Jmeno

#19 Příspěvek od Jmeno »

Ahoj vsem,

tak po 7mi letech jsem na stejnem problemu se susickou AEG 8000 s problemem se susenim a hlaskou E32. ( mozna hlasi vic Erroru, ale vidim jen jeden )

Celou jsem ji rozebral, vycistil, ale bohuzel stale nevysusi pradlo dobre ani po 40 minutach.

Po diagnostice vidim E32 kod, ktery sice je spojeny se senzorem vlhkosti v bubnu, ale ten ma preci jen spojeni s delkou suseni.

Nevyresil tuto zavadu prosim nekdo s tim, ze by ze susicky bylo stale mokre? Pripadne diky za tip a radu :)
Jmeno

#20 Příspěvek od Jmeno »

Jinak co jste presne udelali ze vam prestala svitit E32 ? Otrel jsem, zkontroloval a promeril senzory vlhkosti, ktere se zdaji byt v poradku, i konektor do zakladni desky k senzorum ,ale chyba i po vymazani stale naskakuje E32.

Cetl jsem, ze existuje kalibrace vlhkomeru, ale nesel mi spustit.

Diky za radu
bu2520

#21 Příspěvek od bu2520 »

Zřejmě bude problém na řídící desce , měření vlhkosti se provádí cca 1 za deset minut , je tam R/F převodník a optické oddělení . Zdá se, že procesor nedostává informaci od převodníku.
Jmeno

#22 Příspěvek od Jmeno »

Dekuji za odpoved, mrknu na to.

Susicka mi nesusi pradlo i kdyz ohrev i cerpadlo jede, nadrzka na vodu je prazdna.

Mam hledat problem i nekde jinde? Senzory vlhkosti nastavuji jen delku suseni, ze? Nechapu, ze nádržka je prazdna a voda je dole u mrizky misto v nadrzce. ( susicku jsem komplet rozebral a vycistil , ale podle meho z te jedne casti zasobniku vody neprotece k casti, kde je umistene cerpadlo)

Dekuji moc za radu
rnbw

#23 Příspěvek od rnbw »

Ked nesusi, tak asi nefunguje tepelne cerpadlo.
Jmeno

#24 Příspěvek od Jmeno »

Tepelne cerpadlo bezi, z boku je susicka tepla a cidlo teploty hlasi 40 stupnu, takze bezi predpokladam.
kejki

#25 Příspěvek od kejki »

Je zvláštní, když někdo umí psát, ale neumí číst.
Jmeno

#26 Příspěvek od Jmeno »

Po delsim testovani ,cisteni a vymene dilu jsem zjistil, ze jsem na tom stejne jako pan predemnou, tzn chladivo je fuc.

To je tim blbym prechodem mezi hlinikem a medi.

Existuje nejaka susicka, ktera by tu cast mela celomedenou aby nevznikal unik chladiva?

Otazka je jakou tedy koupit novou .. :/
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“