RAKON IVT110R

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

RAKON IVT110R

#1 Příspěvek od Celeron »

Strávil jsem dvě hodiny hledáním dodavatele tohodle VCTCXO. Žádnej známej dodavatel nikde nic. Ani na webu RAKONu jsem to nenašel. Asi se už nevyrábí.
Hledal jsem náhradu v TME, Mouseru a Farnellu. Nohy sice sedí, ale menší velikost pouzdra a i elektrický parametry jsou mírně jiný.
Nemáte ho někdo v šuplíku či neřešil jste už náhradu? Není to věc za pár kaček a nechci riskovat, že mi ten závěs na GPS nebude fungovat, případně mě neznámej PRCák pošle nějakej šajz. Našel jsem jednoho ale mám obavu.
Přílohy
RAKON_IVT110R.pdf
(69.3 KiB) Staženo 120 x
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
JirkaZ

#2 Příspěvek od JirkaZ »

A o co konkrétně jde, nebo je to zase tajný?

Třeba o tohle?
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
Celeron

#3 Příspěvek od Celeron »

No na sehnání součástky snad není potřeba vědět, do čeho to je. :lol:
Možná tak na nalezení ekvivalentu.
Jo, je to ono, kalibrace normálu z BM520 a zajícočítačoj v Krystalech HK narazila na problém s jedním "šéfem" a nedopadla a tak jsem si chtěl něco přesnýho udělat sám. Kromě toho VCTCXO mám v podstatě všecko doma a nebo to od Mousera za pár dní dorazí pokud bude Rakon nebo ekvivalent.
Zkoušel jsem kontaktovat Mongiho ale nechce mě to pustit v poslání zprávy přes tu podělanou Captcha ochranu.
Jirka

JirkaZ

#4 Příspěvek od JirkaZ »

Celeron píše:No na sehnání součástky snad není potřeba vědět, do čeho to je. :lol:
Možná tak na nalezení ekvivalentu.

Tak nějak. A když se ptám (a chci pomoct), tak prostě apriorně neházím klacky pod nohy těm, co by měli reagovat.

Celeron píše:Zkoušel jsem kontaktovat Mongiho ale nechce mě to pustit v poslání zprávy přes tu podělanou Captcha ochranu.

Celý ten web je divný, nemá datum u jednotlivých článků (první totální vada), takže třeba nelze jednoduše posoudit, nakolik je ten příspěvek v dnešní zhovadile pádící době "out".

Z různých jiných dat na tom webu mám dojem, že poslední aktivita byla někdy okolo r. 2015, což je v dnešním idiotském chápání "historie"...

No a kontakt výhradně pře kapču? Holt si otevřel hospodu a začali mu tam chodit lidi, což ho překvapilo...

Osobně bych prostě zvolil momentálně dobře dostupný VCTCXO a snažil se buď přiblížit k tomu RAKONu s klíčovými parametry, nebo bych dál experimentoval s parametry regulační smyčky tak, jak naznačuje Mongi v tom článku.

Sice jsou k nalezení PRCáci, co ten RAKON prodávají ve velkém (našel jsem min. množství 14 ks za nějakých 5 USD asi bez dopravy), ale věř tomu a nápravy se nikde nedovoláš.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

JirkaZ

#5 Příspěvek od JirkaZ »

Máš SZ.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Celeron

#6 Příspěvek od Celeron »

Datumy tam občas jsou, to co mě zajímá je z roku 2017. Dík za SZ.
Jirka

Odpovědět

Zpět na „Součástky“