Spínací zásuvka
Moderátor: Moderátoři
Spínací zásuvka
- Přílohy
-
DSC00006.JPG- (89.78 KiB) Staženo 323 x
Je to FKtechnics Spínací zásuvka týdenní, digitální IP44, kód zboží: 4730423
typ: FKEF4
Já jsem ji opravoval, tak třeba ti pomůže z té mé.
Dal jsem jinou zenerku-silnější, protože ji nemají, co nakupuji a kvůli ní nebudu platit drahé dopravné. Jen nevím, jestli vadí, že je větší Wattáž. Jinak napětí je stejné.
Proměřil jsem součástky, špatné vyměnil.
Mi zatím to šlape bez problému, akorát v začátku než se dobil aku, tak maličko něco hřálo. Jinak to pak nikde nehřeje.
Tady jsem našel jinou, tuto mám také.
https://mikrob-ru.translate.goog/viewto ... r_pto=wapp
Někdo třeba dodá nějaký komentář, nebo info k tomu.
- Artaban001
- hajeklubos
Dík,že jsi mě nakopnul, moje hodiny z šuplete ukazují 888. Článek (0.6Vnaprázdno)za zhruba 1r k vyhození.
Luboš
Problém malého 1,2V článku, co tam dlouho nevydrží, jsem vyřešil náhradou obyčejnou 1,5V baterkou AAA s naletovanými dráty, která se do krabičky vejde, a ke které jsem dal paralelní omezovač, aby se nemohla přebíjet, když je zásuvka připojená dlouhodobě na 230V. Omezovač tvoří tři diody v sérii, dvě běžné 1N4001 a jedna schottky 1N5819 - vybrané z více ks tak, aby výsledný úbytek v propustném směru při proudu 5 mA byl 1,55V. Displej má malinko lepší kontrast než při 1,2V článku a zásuvka s touto úpravou žije už několik let.
Stejně je zajímavé, jak dlouho tento (beztak PRC) produkt funguje - nejdříve celých 14 let zásuvka sloužila jako týdenní časovač v přívodu plynového kotle během topné sezóny. Poslední 4 roky už se používá jen v době adventní ke spínání venkovních vánočních světýlek, po zbytek roku odpočívá.
- hajeklubos