Má někdo pneumatiky značky Tracmax ? Zkušenosti - Názory
Moderátor: Moderátoři
Fakt nejsou nějaké dohledatelné zkušenosti s obouváním? V podstatě každé auto má nějaký internetový fanklub.
Ano, koleduju si. Mám celoroční gumy na velkým autě. Velký auto mám kvůli malýmu péru. Malý péro mám kvůli očkování v dětství. Za všecko můžou cizinci.
A kutilmile - nelituju tě
Při testu brzdné dráhy ze 100 km/h na 0 km/h na suchém asfaltu za letních podmínek propadly všechny celoroční pneumatiky oproti referenční letní. Letní pneumatika měla brzdnou dráhu 37 m a celoroční od 6,5 m do 14,6 m více. To je obrovský rozdíl, který na okresní silnici znamená vážné důsledky pro chování auta na silnici v krizové situaci. Mezi celoročními dopadla nejlépe Michelin s 43,5 m, následují Bridgestone 44 m, Vredestein 46 m, Continental 46,9 m, Nokian 48,2 m, Goodyear 48,2 m a nejhorší byl Uniroyal s 51,6 metru.
Vsadím totiž boty, že v tom článku je to napsaný - a pokud dáváš nějakou tabulku, máš ji dát komplet s odkazem.
A já nezavrhuju ty, co jezdí celoročky - v Práglu nebo tam, kde si jsou jistí, že nebudou potřebovat vyjet za každejch okolností včetně vrstvy sněhu na silnici, ať si je mají. Ale v momentě, kdy mě na mejch zimákách narempluje někdo, kdo v mrazu a na sněhu pojede na celoročkách, určitě mu jeho šetřivost dám pocejtit.
(I když - u jedničkový Fabie HTP to je úplně jedno. Ta je tak nedotáčivá, že jde do smyku na jakýkoli gumě a čumák má tak lehkej, že na mokru hrabe i na trojku s jakoukoli gumou.)