hitachi trq 717
Moderátor: Moderátoři
hitachi trq 717
Potřeboval bych poradit dostal se mi do ruk tento magnetofon hitachi trq 717 .
Problem neni elektronika ale gumove mezikolo a kolo co jde na spojku totalně zatvrdlá guma neporadi někdo co s tím .Magnetofon hraje ale vzhledem k těm špatným gumam na kolech je to hlučné jak šicí stroj a hlavně na spojce je velký tah pokusil jsem se to kolo lechce přebrousit ted je tah ok ale to asi dlouho nevydrží protože slyším jak už to zase začíná klepat a na tom kole byla guma totalně rozpukaná.
Svého času jsem celkem běžně různá mezikola vyráběl (lépe řečeno jejich obložení). Bylo to obvykle rychlejší než shánět ten díl a čekat na něj.
Ale pokud nevíš, jak na to a nemáš materiálové znalosti a cit, tak to raději přenech někomu, kdo tím vším disponuje.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Kromě toho přiměřeně měkká guma se nedá soustružit, ale je potřeba ji brousit. Takže ten soustruh jako základ pro srovnání vnějšího obvodu ano, ale je potřeba ho mít doplněný tím brousícím zařízením.
No ale pokud to ten dotyčný dělá, tak bude vědět (možná) a zkus oslovit jeho.
kdo ne - hledá důvod.
jako výchozí materiál je vhodná gumová hadice (ideálně z autodílů), při jejím výběru a následně i zpracování už to chce mít ten cit pro materiál a příslušné vybavení.
kdo ne - hledá důvod.
JirkaZ píše:... víc se o tom nechci rozepisovat ...
Čtyři příspěvky a toto je největší rada ... asi tajné Know How. Znám a vím, ale víc nepovím.
Taky vlastním jednoho Hitachi dědečka TapeDeck D-30s a řešil jsem podobný problém. Obložení gumových koleček jsem vyřešil zakoupením těsnění v instalatérských potřebách. Pokud bys sehnal větší vnější průměr, tak se to dá obrousit navléknuté na stopku vrtáku vhodného průměru a nejlíp ve stojanové vrtačce. Dělal jsem to jehlovým pilníkem při vyšších otáčkách. Zdrsněný povrch byl výhodou, že kladky dobře zabíraly. Vnitřní průměr zvol o kousek menší, než je průměr kladky, aby to neprokluzovalo.
Fungovalo to, byť to nebylo to na věky, ale cca 10 let to vydrželo.
https://www.youtube.com/watch?v=_Ak4USS ... %27Connell
Mikras píše:JirkaZ píše:... víc se o tom nechci rozepisovat ...
Čtyři příspěvky a toto je největší rada ... asi tajné Know How. Znám a vím, ale víc nepovím.
Taky vlastním jednoho Hitachi dědečka TapeDeck D-30s a řešil jsem podobný problém. Obložení gumových koleček jsem vyřešil zakoupením těsnění v instalatérských potřebách. Pokud bys sehnal větší vnější průměr, tak se to dá obrousit navléknuté na stopku vrtáku vhodného průměru a nejlíp ve stojanové vrtačce. Dělal jsem to jehlovým pilníkem při vyšších otáčkách. Zdrsněný povrch byl výhodou, že kladky dobře zabíraly. Vnitřní průměr zvol o kousek menší, než je průměr kladky, aby to neprokluzovalo.
Fungovalo to, byť to nebylo to na věky, ale cca 10 let to vydrželo.
Co dodat..
----Já to nahrazoval "O" kroužky. Musí to být ale ty, co se používají na hydrauliku, ty co olej nerozleptají. Ty na vodu nevyhovují, ty na hydrauliku jsou z jiné gumy. O kroužků je mraky rozměrů, vybrat takový aby byl na kladce mírně natažen a takový průřez aby byl vnější průměr větší. Vnější průměr se obrousí!!!! co nejhrubším kotoučem na požadovaný průměr. Aby se kroužek na kladce neprotočil při broušení, den předtím jsem ho k té kladce přilepil chemoprenem. V jednu dobu jsem jich dělal hodně, hlavně na řadu cívkáčů B7xx. Dnes už k brusce na kulato přístup nemám. (na soustruhu to nedopadalo dobře)