Opět a zase DVD SENCOR

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
SIDTIM

#31 Příspěvek od SIDTIM »

Kaca píše:Přenastavil jsem napětí změnou zenerky D 15 ( 3.9 V ) a vyměnil jsem kondy. Na tom výstupu musí být minimálně těch 12.5 až 13 V ale když se to přetáhne tak to taky nehraje. Chce to zkoušet. No, kdybys měl ten panel tak dej vědět. Díkes

Tak, bohužel, ta 7102 už není, celou ji zprivatizoval kolega.
..a co shoří, nezhnije..!
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Kaca »

Tak děkuji alespoň za ochotu. Snad se někdo najde, koho pořádně naštve a bude jí chtít vyhodit a třeba mě ji jen tak mírnix týrnix nabídne. Prosím pěkně.
tonyab

#33 Příspěvek od tonyab »

Takže moje první podezření bylo správné, je tam vadný spindle motor... Pro stromy jsem neviděl les :-), je toho tady plné fórum, akorát to chování DVD mě mátlo, IO servo nesmí být horké, motor musí brzdit! Motorek jsem trochu protočil přes zdroj na vyšší otáčky, a DVD zatím jede, nový motor v AME 170.- kč, to se ani nevyplatí... Nové elyty a 20A Shottky ze starého PC zdroje jsem tam už nechal :-), zdroj dost žhaví.
Díky za rady, zdarec T
SIDTIM

#34 Příspěvek od SIDTIM »

Tak, přátelé, už tu mám také jednoho proklatého Seňora, typ 5504, modře září do noci a....to je vše. Napětí sedí i s připojením ostatních desek, reset nezabral, jednou, dvakrát měl tendence naběhnout, i "LOAD" napísal na displeji a to bylo vše. Dvakrát si pobyl během záruky v"autorizovaném servise", přál bych vám vidět, jak odborníci opravují DPS :puke: . Dokonce měnili "obrazovkovou část,diskriminátor a reproduktor" - no jestli má Seňor takové autorizované servismany, tak to už samo o něčem svědčí..
No, budu se bavit... :lol:
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Kaca »

Klobouk dolů ! Chci se zeptat - jakým způsobem lze provést u typu 5504 reset ? Měl jsem na stole dva tyhle typy a u obou stačilo opravit zdroj ( kondenzátory ) a nastavit napětí na zdroji. Díky
SIDTIM

#36 Příspěvek od SIDTIM »

Reset: zástrčku ze zásuvky, počkat na vybití kondů, pak držet současně tlačítka "rychle vzad" a "rychle vpřed", zástrčku do sítě, chvíli počkat.

Sencora jsem vzdal, ESRmetrem jsem prošel všechny elyty, byly dobré. Napětí sedí skoro na desetinu. Různé finty s odpojováním desek nezabraly.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Kaca »

Dík ! No já jsem se dál nedostal než na ty zdroje. Ostatní fungovalo, tak taky zatím nevím. Kdyby byl jeden funkční , tak potom zkoušet přendavat bloky a ve finále se soustředit na to co nešlo.
SIDTIM

#38 Příspěvek od SIDTIM »

Souhlasím s Tebou, ale žádné DVD "na orgány" nebylo po ruce.. :)

Před časem tu začala diskuze o těchto mrtvolách, skoro jsem nevěřil, že za ně nemůže zdroj, a ejhle..! :(
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Kaca »

No a stejně jsem na tom s tím 7102. Na ten pořád sháním ten přední panel. Ostatní je O. K.
SIDTIM

#40 Příspěvek od SIDTIM »

To bych Ti musel poskytnout svůj vlastní přístroj, před léty zakoupený a stále funkční..!
Jak se ale naskytne nějaká havárka a budou orgány. dám vědět!
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Kaca »

Díkes !
kozoka

#42 Příspěvek od kozoka »

ja mam několik funkčních desek z DVD Sencor, kdyby měl někdo zájem tak at se ozve
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Kaca »

Kaca píše:Já už jsem ty dva rozchodil ale mám tady jeden : SDV7102 který je funkční ale scháním do něho přístrojovou desku ( desku s displejem ) nebo přední panel, nebo jak se to správně jmenuje. Svítína ní všechno a nejde ovládat. Ostatní věci jsem zkoušel na jiných přístrojích záměnou, tak že kdyby někdo měl něco takovýho na vyhození, mohl bych to upotřebit. Je to pro kluka ze vsi. Děkuji a věřím že se někdo najde, komu budu moci pomoci zlikvidovat nějaký ten šrot. Tak zatím páček shledáček. Kaca

Jestli ho máš tak napiš co za něj a samozdřejmě poštovné. Dík
bergi

#44 Příspěvek od bergi »

Mam mensi problem. Vcera po 2.5 letem provozu se me zakourilo s sdv-7102
Po rozdelani jsem zjistil, ze jsou spalene odpory, na zdroji GV-DPA 268 pozici R1,L1 a jeste jedna vec ta je na pozici U1. Muze me prosim nekdo ric co jsou to za opory at vím co mam koupit.
EKKAR

#45 Příspěvek od EKKAR »

To nebude jen "odporama" - ty odpory upekl nadproud, který NĚCO způsobilo - a to NĚCO musíš najít dřív, než ty spálené odpory vyměníš - jinak ty nové přejdou do režimu generátoru dýmu stejně rychle, jako ty původní.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “