flash s nizkou spotrebou

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
samec

flash s nizkou spotrebou

#1 Příspěvek od samec »

USB memory stick, SD card, micro SD card a podobné flash pamäte sú v poslednej dobe nie len dátovými úložiskami, ale aj topnými telesami a to bez ohľadu, či prebieha zápis alebo čítanie. Sačí zapojiť. Skúsil som niečo gúgliť, ale internety sa tvária, že teplo je základom činnosti flash a že to je len môj subjektívny pocit. Ja si však pamätám, že kedysi to tak nebolo. Nejde len o to, že pri odpájaní treba azbestovú rukavicu, ale ak také hypermoderné topné teleso pripojím, k mobilu, tak mi za chvíľu vymláti baterku.

Viete niekto, kde sa dajú kúpiť poctivé staré USB flash pamäte a microSD karty s nízkou spotrebou?
Nepotrebujem hyper moderné extra terestriálne vesmírne kapacity a rýchloti. 4GB je až aaž až dosť na bežné súbory.
Čosi je na aliexprese, ale z popisov a cieen som dosť zmetený.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Hubert_79 »

Zrovna flashky a paměťové karty bych na aliexpress nekupoval... Jsou tady o tom kvanta příspěvků.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
keemo

#3 Příspěvek od keemo »

Celeron

#4 Příspěvek od Celeron »

SDHC 4GB ještě seženeš. SD 2GB taky, ale menší je už velký problém. Já potřeboval do modelářskýho TX Futaba FX-32 SD kartu 1GB, protože větší a nebo SDHC v tom nechodí. Dají se sehnat, ale jen industrial za šílený ceny. Koupil jsem před rokem SD Transcend Value 1GB za 500 kaček. Z to jsou dnes 128GB.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
eleferner

#5 Příspěvek od eleferner »

Podivej se na Swissbit, ale cena te nepotesi. Jinak oldschool SLC Flash uz nevyrabi naprosto nikdo, snad krome nejakych specialek pro letectvi apod. I ten Swissbit uz ma par let vse pSLC.
DedVseved

#6 Příspěvek od DedVseved »

U 4GB řešit teplotu? I kdyby měla rychlost jen na hranici USB 2.0, což je cca 35 MB/s, tak by se zaplnila za 2 minuty.
Doma máme asi 10 kusů flešek (od pravěké 128MB do 256GB) a ani jedna nebývá tak horká, abych musel používat azbestové rukavice.
lesana87

#7 Příspěvek od lesana87 »

Flashky netopí, když jsou strčené do USB 1.x portu.
DedVseved

#8 Příspěvek od DedVseved »

To bych neřekl, protože hodně napoví i spotřeba v klidu. Mám sice jen USB 2.0 tester, takže zápis je ovlivněn, ale telefony mají zatím jen rozhraní USB 2.0. Největší 256GB fleška má nejmenší spotřebu, což vůbec nekoresponduje s poptávkou po 4GB flešce.

Jen namátkou

Kód: Vybrat vše

Kapacita   V klidu    Zápis
--------   --------   ------
128MB       50mA       90mA
 16GB       20mA      150mA
128GB      100mA      160mA
256GB       20mA       50mA

Ze zvědavosti jsem nechal připojenou 128GB flešku 40 minut, protože má nejvyšší spotřebu v klidu a teplota se dostala ke 33 °C, takže byla mírně ohřátá.
Přílohy
fleska.jpg
fleska.jpg
usb-tester.jpg
usb-tester.jpg
samec

#9 Příspěvek od samec »

Ja mám trochu iné výsledky.
Termo-kamera UTi260B.
Přílohy
hotUSB1.png
Sandisk SDCZ430-016G pripojený cez USB hub do mobilu Unihertz Jelly 2. Plastový povrch nie je až tak horúci. Termo-kamera vidí cez plast teplotu čipu vnútri.
Sandisk SDCZ430-016G pripojený cez USB hub do mobilu Unihertz Jelly 2. Plastový povrch nie je až tak horúci. Termo-kamera vidí cez plast teplotu čipu vnútri.
hotUSB_setup1.jpg
hore mobil, dole USB hub so zapojeným diskom, vľavo plastová visačka na kľúče
hore mobil, dole USB hub so zapojeným diskom, vľavo plastová visačka na kľúče
hotUSB2.png
SanDisk SDCZ74 32GB pripojený cez USB hub do mobilu Unihertz Jelly 2. Kúsok čiernej izolepy umožňuje meranie teploty na lesklom kovovom povrchu.
SanDisk SDCZ74 32GB pripojený cez USB hub do mobilu Unihertz Jelly 2. Kúsok čiernej izolepy umožňuje meranie teploty na lesklom kovovom povrchu.
hotUSB_setup2.jpg
mobil, USB hub a tri USB disky, z toho jeden zapojený a na ňom kúsok čiernej izolepy
mobil, USB hub a tri USB disky, z toho jeden zapojený a na ňom kúsok čiernej izolepy
Naposledy upravil(a) samec dne 21 bře 2024, 19:39, celkem upraveno 3 x.
DedVseved

#10 Příspěvek od DedVseved »

Chtělo by to přidat spotřebu, která by byla zajímavá.
8 let mám v autě Sandisk Ultra Fit na MP3 viz. obrázek, který jsem sice netestoval, ale ten nehřeje.
Přílohy
sandisk.jpg
sandisk.jpg
samec

#11 Příspěvek od samec »

Tak som náhodou narazil na ďalšiu závažnú skutočnosť, že windows zapisuje aj pri čítaní. A možno nie len windows. Pri každom otvorení súboru zapíše špehovací access timestamp. Takže po "prelistovaní" 200 fotiek na pamäťovej karte je táto o 200 zápisov bližšie do šrotu. :opravar:
kejki

#12 Příspěvek od kejki »

Tak zrovna takto tvarovaný sandisk 16GB USB 3 mám 2 kusy, jeden starší počítač se po něm restartoval, v autě topí příšerně, jinak ho používám na přenos souborů XP - W11(kvůli datové schránce)
Protože ponechán ve slotu je horký na omak.
rnbw

#13 Příspěvek od rnbw »

samec píše:access timestamp

Tato "novinka" tam je od Windows 95.
samec

#14 Příspěvek od samec »

Škoda, že ten hajzel schytal do xichtu len šľahačkovou tortou.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Habesan »

Kromě tepla, které Flash disk vyprodukuje sám o sobě, bývá často horký také proto, že se na něj vedením přenese teplo ze základní desky, která může být dost horká.
Proto u některých přístrojů používám alespoň krátkou USB prodlužovačku.
(Ano, nesmí se použít úplný šmejd, který by narušoval funkci.)
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“