Covid - tak je to tady zas
Moderátor: Moderátoři
DukeNuke píše:Co je na tom nejasného? Objednalo se jich prostě tolik, aby na každého byly tři dávky. Tím, že se zhruba polovina lidí očkovat nedala vůbec, tak ty dávky zbyly.
Kdyby se řeklo - objednáme jen třetinu, protože se lidi nebudou chtít očkovat, to by tu bylo keců - např. že vakcíny jsou jen pro bílé, pro VIP, pro politiky a co já vím co.
Po bitvě je každej generál. A platí to, co na vojně, čím hloupější, tím víc hvězdiček a blbejch keců.
A co se týče reakce tomasjedno - předpokládám, že chtěl pouze poukázat na to, že existují horší problémy, než oněch 200,- na osobu. mě taky připadá logické, že se nebudu zaobírat tím, že nemám natřená okna, když mi padá celý barák. Ale asi je to pro vás důležité.
- tomasjedno
Já osobně nemám chuť ani znalosti označit někoho zlodějem a o to menší chuť mám to dále řešit s orgány činném v trestním řízením. Navíc předpokládám, že si platím z daní nějaké "kontrolní mechanismy", které pracují samy o sobě.
Mě na tom jen zarazilo, že z těch miliard jsi udělal 200 Kč a tedy netřeba nic řešit...
EDIT: Tyto problémy řeší právníci a hrabou se už leta ve statistikách s cílem dokázat záměr. Pokud se jim povede prokázat záměr, orgány činné v trestním řízením začnou pracovat. Ale to fakt není na mě.
DukeNuke píše:Co je na tom nejasného? Objednalo se jich prostě tolik, aby na každého byly tři dávky. Tím, že se zhruba polovina lidí očkovat nedala vůbec, tak ty dávky zbyly.
Kdyby se řeklo - objednáme jen třetinu, protože se lidi nebudou chtít očkovat, to by tu bylo keců - např. že vakcíny jsou jen pro bílé, pro VIP, pro politiky a co já vím co.
Po bitvě je každej generál. A platí to, co na vojně, čím hloupější, tím víc hvězdiček a blbejch keců.
Dejme tomu že restauratér musí zabezpečit 100 porcí pro lidi ze svého regionu, i když mu tam všichni nepřijdou. Tohle je politické rozhodnutí. nelze říci, že to nezabezpečí, protože se dezoláti na fóru okamžitě zvednou, jak je možný, že není žrádlo pro všechny, když se slibovalo, že bude. A nejenom to, oni budou vykřikovat i přesto, že dobře ví, že na to žrádlo nepůjdou, nebo že bydlí jinde, tak se jich to netýká.
- tomasjedno
co byste asi tak dělali vy? Oznámili, že vakcín bude jedna třetina a pak se uvidí? Co by to asi tak vyvolalo zvláště u dezolátů jako vy?
Prostě se muselo rozhodnout, že vakcíny budou pro všechny, to rozhodnutí je politické a bohužel vede ke škodám, a s tím se počítalo.
Nejlepší na tom je, že kdyby nebyly vakcíny pro všechny, tak byste pořvávali jak je to možné - tedy kvůli vám, dezolátům, se objednaly vakcíny pro všechny - což vám, dezolátům, samozřejmě nebrání v tom pořvávat, jak to bylo uděláno špatně a blábolit o dobrém hospodáři.
Každej, kdo to nemá v hlavě úplně vybílený to pochopí.
A jestli chcete mocímermo kritizovat - teď když je po bitvě to máte zjednodušené - tak zkuste vymyslet vaše lepší řešení. Blbě kecat a ho*no dělat umí totiž každej.
K platbám za vakcíny se nehodlám nijak vyjadřovat, bylo to rozhodnutí v panice a pod nátlakem farmaceutických firem, navíc hlavní věc byla rozhodnuta za EU jako celek. Nemám žádné informace k tomu, abych mohl říct, že někde ze strany naší vlády byla chyba (ohledně těch nákupů).
Pořád jsi neodpověděl na to, jak bys to řešil ty?
Ale ve "spolupráci" s vámi už vím, jak se to mělo řešit. Mělo se říct, že vakcína bude jen pro třetinu populace, protože pro zamezení šíření epidemie postačí třetinová proočkovanost. Sice by byl křik od vás dezolátů (tedy to, co stejně je), ale na druhou stranu by se 80% z vás nechalo očkovat, bay vám náhodou něco neuteklo.