Vkládání zajímavých obrázků III
Moderátor: Moderátoři
Tak to jseš teda šikovnej jak ošípaná ... Ono se s tím sesazováním musí počítat už při skenování a jako "referenční" si vybrat pro všecky příslušný skeny shodnej okraj výchozího výkresu. Tím je zajištěná základní rovnoběžnost. Nesmí se měnit rozlišení mezi skenama a je dobrý si určit směr překrytí - a tím si i vybrat jeden okraj, kterej se před překrytím rovně ořízne, aby bylo sesazení v místě, kde bude případná nepřesnost nejmíň rušivá. Jenže co to tobě budu vykládat ...samec píše:Ešte sa mi nepodarilo naskenovať A3 na dva A4, aby boli rovnobežné. Musel by som to skenovať na tri-krát a spájať nejako pomedzi text.EKKAR píše:Ale prd a šišky - skener A4 má vždycky trochu přesah do obou rozměrů, takže to stačí "sjet" na 2 obrázky A4 a ty pak spojit třeba v GIMPu ... Dělám to tak léta, už když jsem skenoval ještě na inkoustový multifunkci "dy" to šlo takhle udělat ...samec píše:Prospekt TESLA Rožnov 1972 ,rozmer A3, fotené mobilom, chcelo by to A3 skener
A kutilmile - nelituju tě
.Habesan píše: A když se někomu poštěstí ten A3 skener, tak odpadne to spojování.
Máme, A3 multifunkci Brother. Řeším opak, scanuju na tom rozevřený časáky formátu A4 a pak to musím rozřezat na stránky knihy, posunout lichý stránky vpravo a sudý vlevo aby bylo místo na svázání. No a protože jako první scanuju obálku, musím zadní obálku přesunout na konec souboru.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
https://www.openstreetmap.org/#map=15/48.1100/17.3579
JirkaZ píše:Jirko, nejen na podobné věci existuje skvělý software jménem ScanTailor.
Nevím ovšem, zda je k dispozici i pro widlous...
Pro Widlous je k dispozici se skenery Epson například Scan-n-Stitch DeLuxe: kontrastní čárové výkresy a text s vzájemným natočením skenů do ±5° umí spojit perfektně, pokud tedy nejde o sken nerovnoměrně podbarvené staré čpavkové kopie stavebního plánu, který musím naskenovat do 16 dílčích souborů s překryvy. Ty sklady, co vyjdou do obrazu, v něm nadělají křivé čáry a software to někdy interpretuje chybně.
Fotky skládá méně spolehlivě, zvlášť, když v místě "švu" nemá dostatek kontrastních informací, nebo naopak, když v doustraně překážejí sešívací sponky, či jen dírky po nich, kde chybí kousky čar.
JirkaZ píše:Jirko, nejen na podobné věci existuje skvělý software jménem ScanTailor.
Nepotřebuju, už asi 6 let používám jPDF Tweak, kterej dělá s PDF vše, co potřebuji. Na začátku sice nebyl moc přátelskej, ale když jsem pochopil, jak maká, hlavně ty jeho Batch procesy, tak vyplním název vstupů a výstupu, odpálím a jdu spát. Ráno je hotovo.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- josef_novak
A kutilmile - nelituju tě