Výběr DSO na doma

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
GeorgeB
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od GeorgeB »

Také mám "Siglent"- resp. Lecroy T3DSO1104 a jsem spokojeny.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od RayeR »

Tak 429e je porad slusna cena, tak at dobre slouzi. Je fakt, ze ten Rigol uz je pomerne starsi model, ani toto neni novinka (2017), treba se casem objevi nejaky refreshs lepsimi parametry...
petula
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od petula »

:arrow: RayeR
1) to chce říci, co chceš doma dělat. Doma se dá dělat ledaccos. Spousta firem už pochopila a dokonce i v Česku začínají chápat, že i z domova se dá pracovat a často výkonněji,, než na společném pracovišti. Takže účel použití bude to hlavní výběrové kritérium
2) vybírat si osciloskop podle ceny nebo podle toho, že kámoš je s ním spokojený, je poněkud hloupé.
3) s analogem lze dobře zobrazovat přechodové děje, pokud se opakují.
Digitál je dobrý na záznam jednorázových a náhodných dějů nebo dlouhodobější záznam signálů, typicky při diagnostice závad v automobilu. V tom případě je dobrý 4-kanálový s velkou pamětí.
Další použití digitálu je při diagnostice sériových protokolů, třeba IIC. SPI atp. Je tdy dobré vybírat, aby digitál toto uměl.
A nakonec je dobré zvážit, zda pořídit stolní osciloskop sa LCD obraZovkou nebo spíše PC osciloskop, připojitelný přes USB. Vtip je v tom, že USB osciloskopy sice nemají obrazovku a je nutný PCčko, ale obrazovka je pak výrazně větší, což se ocení třeba u 4 kanálů a dále, USB osciloskopy se dají upgradovat. Výrobci k nim dělají průběžně upgrady software. Také cena PC osciloskopů oproti stolním je trochu jinde...
Hydrawerk

#19 Příspěvek od Hydrawerk »

GeorgeB píše:Také mám "Siglent"- resp. Lecroy T3DSO1104 a jsem spokojeny.

Jak se vůbec liší Lecroy T3DSO1104 od Siglent SDS1104X-E??
Cena se liší asi o 10000 Kč. Dalším rozdílem je jenom štítek na přístroji, že jo?? Je nějakej důvod kupovat LeCroy domů na bastlení?
https://eshop.micronix.cz/merici-techni ... 04x-e.html
https://www.tme.eu/cz/details/lc-t3dso1 ... t3dso1104/
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od RayeR »

Koukam na nove DSO od Rigolu s 12b ADC, vypada to docela pekne
http://www.batronix.com/shop/rigol/DHO900.html
Ale zatim mi ten DS1054Z slouzi doma dostatecne a lepsi mam kdyztak v praci, tak asi neni duvod na up, leda bych nevedel co s penezma.
Treba to pomuze nekomu, kdo zrovna vybira, start od 16,5kkc...
Ingwarr

#21 Příspěvek od Ingwarr »

Chcem sa opýtať či sa oplatí kúpiť používaní osciloskop Siglent-SDS1202X-E za 270€ je ešte v záruke do konca novembra.
jindrichus

#22 Příspěvek od jindrichus »

V práci mám SDS2104 a ten má naprosto tragický enkodéry. Taky občas ignoruje nastavení vazby a musí se hlídat. Ale aspoň má idividuální ovládání pro každý kanál a oproti např. Keysightu z podobné cenové kategorie je mnohem rychleji zapnutý.
Takže nejlepší by bylo, kdyby sis ho mohl před koupí na chvíli půjčit ať máš o té ergonomii představu. A třeba je to u této verze lepší. Já bych si za vlastní peníze netroufnul.
Ingwarr

#23 Příspěvek od Ingwarr »

jindrichus píše:Takže nejlepší by bylo, kdyby sis ho mohl před koupí na chvíli půjčit ať máš o té ergonomii představu. A třeba je to u této verze lepší. Já bych si za vlastní peníze netroufnul.

Ďakujem za odpoveď.
Môžem len napísať majiteľovi, spýtať sa na dôvod predaja nič viac. Viem že pri diagnostike pracuje zo Siglent SDS 2202 X-E

Doposiaľ mám skúsenosť len zo školskou hračkou SDO 150,niečo to zobrazí to je tak všetko. Každý pozerá na cenu, čo som čítal slušne osciloskopy začínajú na iných cenách.
jindrichus

#24 Příspěvek od jindrichus »

Osobně mám v téhle cenové kategorii rád GW Instek.
ondraN

#25 Příspěvek od ondraN »

Ono je třeba si uvědomit, že u osciloskopu záleží, daleko více než u jiných měření, na použité metodice a příslušenství. Ikdyž budeš mít osciloskop za statisíce a použiješ nevhodné sondy pro daný typ měření, budeš vidět blbosti. A naopak, i docela levné osciloskopy pěkně měří, pokud se k nim použije správné příslušenství, třeba nizkokapacitní aktivní sondy atd. Takže nic není černobílé a u osciloskopů zvláště.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“