Digitálna teplovzd. fritéza Silvercrest - bez termostatu?!
Moderátor: Moderátoři
Digitálna teplovzd. fritéza Silvercrest - bez termostatu?!
Páni ižilíri sa z jednoduchosťou trochu pohrali. Dokonca nepoužili ani žiaden termostat. Nenašiel som totiž žiadne "teplotné" čidlo, ktoré by kontrolovalo teplotu !
Len dve nevratné tepelné poistky na 175°C. Jedna "hlavná" - ktorá odpojila všetko od prívodu a druhá samotná pre výhrevnú špirálu (obe umiesnené nad rúčkou "koša" vedľa seba na krycom plechu špirály).
"Logiku" dáva len to, že nastavenie teploty na displeji sa deje len nejakým prepočtom, koľko skúnd má špirála kúriť (riadená triakom), aby to ventilátor stíhal rozfúkať.
Do fritézy museli naložiť asi viac, ako predpokladal výrobca a došlo k jej prehriatiu - ventilátor to už nedal, tak prdli obe poistky...
Ja mám len takú jednoduchú s manuálnym ovládaním, ale tá si zapína špirálu podľa nastavenej teploty...
Prístup je z vrchu. Ten vrchný "vložený" plastový disk "celý", nielen s displejom je na 4 - 6? západkách/pacičkách (už nepamätám) a treba to len nejako šetrne vylúpnuť bez kozmetickej ujmy... Plošák displeja bol na dvoch? (možno jednom konektore)...nepodstatné. Pod tým diskom je po obode 6 či 8 skrutiek.. a po ich demotne a odňatí vrchného dekla sa dostaneš takmer ku všetkému dôležitému - teda aspoň k premeraniu. K výmene tých poistiek sa bezpečne - bez ujmy dostaneš až demotážou vrtule (je tam ľavý závit), aby sa to dalo nejako od seba oddeliť + nejaké skrutky.. ale na to už prídeš..
- pocitujlasku
Lenze tu mas dokonca display, kde si nastavujes teplotu.
Mna uz davnejsie pobavil ten zazracny mini ohrievac do zasuvky (rovus), ktory ma dialkove, nastavitelnu teplotu a teplotne cidlo bolo ulozene v konektore zasuvky.
ani žádný displej nemá a nepotřebuje ho, což normálním lidem nevadí...