Někde to jde: snižování počtů státem placených

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Hubert_79 »

EKKAR píše:hodnosti v AČR

Tohle je do jisté míry dědictví minulosti, ještě když byla základní služba; když byli záklaďáci, tak ten poměr nebyl zdaleka takový. No a když základní služba před 20 lety skončila, tak v armádě zkrátka zůstaly ty gumy...
A hodnost štábního rotmistra již v současné armádě není.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
DukeNuke

#17 Příspěvek od DukeNuke »

A hodnost praporčík není důstojnická.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Hubert_79 »

Pravda. A nikdy nebyla...
EKKAR

#19 Příspěvek od EKKAR »

Já na rozdíl od minimálně Hubertuse ty prápory zažil - říkali jsme jim "pošťáci", protože gumák to nebyl a záklaďák taky ne. Ale už to tenkrát byl profesionál pod smlouvou ve služebním poměru, takže NIKOLIV MUŽSTVO. Co na tom, že neměl důstojnickou školu, ale jen žižkárnu. O to větší to většinou byl "dýzlák" = osoba žeroucí vojnu ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Hubert_79 »

Já je zažil taky, ty chytrej. Jinak tam, kde jsem vojákoval (VÚ 8595 Praha) byli rotmistři a nadrotmistři veliteli čet. Velitelem roty (o třech četách) byl nadporučík a velitelem první čety (tedy zástupce velitele roty) byl rovněž nadporučík. Ještě byl na rotě "výkoňák", což byl rotmistr.
p32

#21 Příspěvek od p32 »

Asi jste oba ještě dost mladí, když si pamatujete takové kraviny. Nevím, jak to bylo u praporu (asi jak to popisujete), ale já byl u pluku a tam byli pošťáci naprosto normální. Všichni od záklaďáků po poručíky museli dělat v "pracovní době" na technice a museli jí rozumět. Ti "jednodušší" proto byli na praporu.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Hubert_79 »

Byl jsem na vojně od října 1998, takže to v hlavě ještě je a nejspíš i zůstane :lol: když se mě ale zeptáš, co bylo včera k obědu, tak budu muset pátrat.
Hill
Administrátor

#23 Příspěvek od Hill »

Kam jsme se to zase dostali?
Jistě, u nás je to sci-fi pohádka o tom, že by se měl úřad zredukovat a zjednodušit. Jenže skutečný život přináší stále nové a nové formuláře k vyplnění a dělá z řemeslníků úředníky.
Přitom
stačilo říct jednou větou,
že se schody nezametou,
(byť by byly z mramoru),
nikdy zdola nahoru.
............ Volně podle JUDr Jahelky
JirkaZ

#24 Příspěvek od JirkaZ »

Jardo, dovedeš si reálně představit parazita, jak si pod sebou uřízne větev, na které pohodlně sedí či leží?

Skutečný problém je ale jinde: mimo jiné v tom, že je zbytek lidí denodenně nedusí, naopak k nim obvykle přistupuje předposraně, s prosíkem a považuje je za něco normálního.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
JiriTom

#25 Příspěvek od JiriTom »

Aby se snižoval počet státních úředníků si přeje jistě každý z nás. Jestli to ale vyřeší na úředníka křičící dezolát nebo chcimír - nevím, nevím...
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Hubert_79 »

Největší bugr na úřadech dělá jistá menšina.
DukeNuke

#27 Příspěvek od DukeNuke »

Tohle platí pořád:
Přílohy
rencin.png
rencin.png
jimirek
Moderátor

#28 Příspěvek od jimirek »

TAKJAN nám to žel neozdrojoval. Dovolím si to pro pořádek doplnit. Podle všeho se jedná o část analýzy včetně funkčních odkazů na zdroje z https://www.michalapetr.com/ a konkrétně o analýzu MAP1954 https://www.michalapetr.com/map-1954-it ... red-nosem/
TAKJAN

#29 Příspěvek od TAKJAN »

Přesně. Nechtěl jsem to sem dávat, MAP se nemusí spoustě lidí líbit. Nebo někomu jo?
nokijec

#30 Příspěvek od nokijec »

Ono se to u nás s tím vztahem k úředníkům má asi tak - po únoru 48 bylo potřeba se zbavit politicky nevyhovujících státních zaměstnanců a rozbít také střední třídu.A tak byla spuštěna akce 77 -77000 úředníků do továren.K tomu byla také politická masírka.
Výsledkem je,že dodnes určitá část hlavně starší generace má averzi někteří až patologickou nenávist ke každému kdo nepracuje rukama.
Můj děda o každém takovém říkal, že je krysa úřednická.Přitom byl jenom pomocný zedník a jeho schopnosti tomu odpovídaly. Ale byl to dělník a oni přece pracují za naše dělnický peníze.Nejen tyto bludy se pak mezigeneračně přenášejí tál a nacházejí si další šiřitele.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“