mereni zapalovaci svicky motorky
Moderátor: Moderátoři
mereni zapalovaci svicky motorky
chtel jsem se zeptat na prubeh proudu mereny kapacitni sondou na kabliku zapalovaci
svicky CZ 175 6V baterie. Pri vysokych otackach jsem meril pomerne husty les pulsu,
ktery vsak pri ubirani soupatka v kritickem okamziku uplne ustal, myslel jsem ze vzhledem
k otackam motoru se bude hustota pulsu menit? Tady vsak na vysoke otacky motor bezi
a pulsy snimam, jakmile uberu, pulsy zmizy a motor chcipne. Kondik na kladivku jsem
vymenil, indukcni civku nikoliv, prubeh napajeni indukcni civky jsem zatim nemeril, je
pricinou zavada na elektrice? Nebo je to zpusobeny privodem paliva do motoru?
Dekuju za nazor.
Zavření plynové rukojeti nemůže způsobit změnu elektrické funkce zapalování - z toho musíš vycházet.david69 píše:je pricinou zavada na elektrice? Nebo je to zpusobeny privodem paliva do motoru?
Dekuju za nazor.
Jev je možné vysvětlit tak, že při nedokonalém spalování směsi (špatná funkce karburace, příliš bohatá směs/malá energie jiskry) dojde při zavření šoupátka k "uhašení" jiskry nespálenou směsí benzínu a oleje, která na elektrodách svíčky představuje elektrický svod/zkrat. To se projeví i poklesem/ztrátou impulzů kapacitní sondy, zvláště, pokud je energie jiskry příliš malá.
Měl jsem tehdy v Traboši AM rádio, které to rušilo, a to i po výměně svíček za R-kové (tedy s vestavěným odrušovacím odporem), jen frekvence rušení byla slyšitelně poloviční.
procistit, protoze na nahradni nadrzku s benzinem motorka sla sestelovat pekne,
ty stare nadrze budou asi hlavni problem s palivem, protoze to zanasi karburator
a uzaviraci kohout se sitkem, dobijeni jsem meril, a to je urcite dobry, problem byla
baterka. moc diky za informace
A kutilmile - nelituju tě