elektromobilita

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
TAKJAN

#811 Příspěvek od TAKJAN »

Myslel jsem původně, že je to 1.4, ale není. https://www.autoforum.cz/zivot-ridice/p ... -aplikaci/ :D
EKKAR

#812 Příspěvek od EKKAR »

Tam je nejdůležitější informací to, že nabíjeli celkem 98x na vzdálenosti 3500km a ujeli to za 18 dní - takže jejich denní výkon byl ani ne 200km. Dostavníky blahý paměti se svým přepřaháním a "zájezdníma hospodama" dovolovaly už před 200 lety lepší dopravní výkony ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Cust

#813 Příspěvek od Cust »

To jo, ale obdobný článek lze napsat, že tam jeli s terrou. Sice by na pumpách byli méně často, jeli by 2x déle a ještě by několikrát zmokli a hodnocení terry by bylo bez hvězdičky, protože nemá střechu - nehodí se na cestu na kanáry.
EKKAR

#814 Příspěvek od EKKAR »

Jo, kdyby se jednalo o jakejkoliv dopravní prostředek. Ale oni si vybrali obytnej automobil neboli primárně cosi, co je mobilní obydlí s vlastním pohonem a předpokládá se u něj krom bydlokomfortu i nějaká ta schopnost zvládat tu mobilitu. A zrovna teda u karavanu rozhodně nepředpokládám, že bych se chtěl přesunovat tempem nadměrnýho nákladu, ale že bych chtěl mít možnost ujet tempem střední dodávky = vozidla s hmotností dneska do 3,5tuny, uvažuje se o zvýšení na 4,3tuny právě kvůli elektrosráčům - denně aspoň 1000km. Jinak promiň, v tomhle případě jako jedinej "přínos" elektrodebility vidím návrat o nějakejch 400 - 500 let zpátky do dob formanskýho způsobu dopravy - od města k městu, od hospody k hospodě, jen co noha nohu mine ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
PotPalo

#815 Příspěvek od PotPalo »

Z toho prepriahania koní by si mali vziať príklad. Každý by mal vlastný koč, ale "kone" by sa nenabíjali, ale prepriahali. Kedysi tiež nečakali 12 hodín než si kone oddýchnu, použili už oddýchnuté. Ale aj tak je to celé o houne.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Cust

#816 Příspěvek od Cust »

Karle, vybrali si na tu cestu největší nesmysl. To vypovídá něco o IQ uživatelů, ne o schopnostech elektromobilů. Ano, postavit obytňák, který má prázdný dojezd 100 km je samozřejmě úchylné, ale možná se to dá nějak využít, rozhodně ne tak, jak to bylo využito... Třeba zajet s ním na jaro na Slapy a na podzim domů.
Celeron

#817 Příspěvek od Celeron »

Cust píše: Třeba zajet s ním na jaro na Slapy a na podzim domů.

Neblbni, ta baterka za léto bude samovybitá a nebo rovnou shnilá, případně ukradená. :wink:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
tomasjedno

#818 Příspěvek od tomasjedno »

Cust píše:Třeba zajet s ním na jaro na Slapy a na podzim domů.
Od toho jsou přívěsy. (Auto)mobilní karavan je k tomu, aby se s ním cestovalo.
Cust

#819 Příspěvek od Cust »

Tam jsou zásuvky a pár lidí to tak využívá. Ano, toto auto má brutální omezení.
tomasjedno

#820 Příspěvek od tomasjedno »

A použít ho dobrovolně k dálkovému přesunu vyžaduje umanutost Philease Fogga :D
Yarda1

#821 Příspěvek od Yarda1 »

TAKJAN píše:Myslel jsem původně, že je to 1.4, ale není. https://www.autoforum.cz/zivot-ridice/p ... -aplikaci/ :D

Už jsem to sem možná taky dával:
https://debaty.net/files/97742-x-jpg
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
EKKAR

#822 Příspěvek od EKKAR »

Yardo jedničko, elektrodebilita není drbáním se pravou rukou za levým uchem - to je přímo drbáním se PRAVOU NOHOU za tím levým uchem ....
Ruprecht

#823 Příspěvek od Ruprecht »

Tady jsem se dočetl o "prodlužovači dojezdu v podobě zážehové patnáctistovky s výkonem přibližně 150 kW".
Chápu dobře, že ideologie vyžaduje novou zelenou terminologii, tedy nově "prodlužovač dojezdu" znamená zastarale "spalovací motor"? :wink:

Pokud ano, dá se v rámci nové terminologie startér prohlásit za elektromotor? Několikrát jsem totiž musel při poruše odskákat z křižovatky na startér se zařazenou jedničkou, takže čistě startérem se dá autem popojet. Ale to pak mám elektromobil s "prodlužovačem dojezdu" již dnes! :)
Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
EKKAR

#824 Příspěvek od EKKAR »

Pamatuju si na článek v předlistopadovým Světě Motorů, kde autor popisoval anabázi s porouchaným Moskvičem tuším typu 408 nebo 412 (anebo dost možná ještě starším) - kdy se cosi odporoučelo na motoru, takže nešlo normálně nastartovat, takže dotyčnej z motoru vyndal svíčky a na startér s ním dojel údajně několik kilometrů po Praze až domů ...
Celeron

#825 Příspěvek od Celeron »

Co to máš za auto? Moje se se zařazemou rychlostí nastartovat nedá. U mý C4 se dokonce startér při prvním blafnutí motoru automaticky vypíná. Trochu blbý, u předchozího auta, pokud bylo auto vymrzlý na -25℃, tak se dalo startérem ropákovi pomoct, když se mu nechtělo.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“