WiFi zásuvka - spínaný nulák

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ZVUK2000

#16 Příspěvek od ZVUK2000 »

rnbw píše:Izolacia sa moze prerazit na PE. To je "radost", ked ti zacne horiet vypnuty spotrebic.

Od toho jsou chrániče.
pocitujlasku

#17 Příspěvek od pocitujlasku »

nonius píše:Mohla by ta zásuvka fungovat pouze v režimu AP? Bylo by možné ji ovládat pouze přes tu aplikaci bez dalšího WiFi zařízení?

To uz neviem, zalezi od vyrobcu, ale dnes je moderne vsetko tlacit cez cloud a apku.
V tomto mam rad sonoff, kde su pouzite klasicke esp82xx a teda si tam vies nahrat vlastny ovladaci soft (napr. arduino, alebo cokolvek, co bezi na tych esp) a vyuzivas len hotovy hw vyrobcu.
Alebo rovno pouzijes nejake hotove riesenie, kedze komunikuju cez zigbee, ktory je otvoreny protokol a podporuje ho vela tych smart zariadeni
No vidis, a tak si sa bal
DukeNuke

#18 Příspěvek od DukeNuke »

Vždyť to tak bylo odkajživa. Vzpomínáte na lampičky s tlačítkovým vypínačem? Do zásuvky pak dvoukolíková plochá vidlice.
Nebo vrtačky - totéž.
Všechny spotřebiče s kolébkovým vypínačem na šňůře.
A bylo to v pořádku. Tak proč by to dnes mělo být jinak?
A co se týče té izolace - u zásuvky by to prý mělo vadit. Ale spousta z vás nechá běžet kdeco v režimu standby, tedy trvale zapnuto, kde průraz záleží na tom, jak dobře udělal prcák zdroj. A to určitě bezpečnější není.
dracekvo

#19 Příspěvek od dracekvo »

Podle mě běžně prodávané WIFI zásuvky bez přístupu k internetu fungovat nebudou.

Zigbee zásuvky je možné provozovat lokálně bez přístupu k internetu, ale musí tam běžet nějaký SW. Třeba homeassistant na raspberry pi a samozřejmě zigbee usb adaptér.

Pak tu mám zásuvku která má svůj ovladač na 433mhz. Sice si tam nezměřím proud, ale na ovládání lampy při sezení na gauči pohodlnější jak šmudlat v apce na mobilu.

Všechny vypadají na pohled úplně stejně a jestli zapínají, nebo vypínají L a N jsem nezkoumal, protože je to úplně jedno.
TAKJAN

#20 Příspěvek od TAKJAN »

Neukecali jste mne ani izolací, ani chrániči. Pokud je to trochu možné, nechci ve spotřebiči zbytečně fázi furt. Konvice třeba nesmí u nás být na podstavci mimo vaření.
nonius

#21 Příspěvek od nonius »

pocitujlasku:
Díky za odpověď. Já to teď nepotřebuji, ale občas někdo přijde s nápadem něco ovládat nebo spínat přes WiFi, tak abych věděl, jak to funguje.
dj_Paul

#22 Příspěvek od dj_Paul »

TAPO musí být na wifi, jako AP použít nejde. Aplikace to nedovolí. jedině by jsi používal nějaký svý SW řešení
kejki

#23 Příspěvek od kejki »

rnbw píše:Presne tak. Ked chces, aby to vypinalo fazu, tak si to pripoj do "roztrojky" (alebo predlzovacky), ktora prehadzuje L-N.
To třeba digitální spínací hodiny nezkousnou. Vím, že jsme to museli přehodit při svícení králíkům.
DukeNuke

#24 Příspěvek od DukeNuke »

TAKJAN píše:Neukecali jste mne ani izolací, ani chrániči...
V pohodě. Já zase vypínám všechny spotřebiče. TV, počítače, stb - všechno vypínačem na prodlužce.
mi-ro

#25 Příspěvek od mi-ro »

kejki, to mě zkus nějak pochopitelně vysvětlit proč se tak dělo.
..to bude jen ňákej odpůrek
kejki

#26 Příspěvek od kejki »

Nevím, závada odstraněna přesunem v rozdvojce a co funguje neopravuju.
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“