Hibernace Win 10 - jde automaticky načasovat?
Moderátor: Moderátoři
Hibernace Win 10 - jde automaticky načasovat?
Zkoumám, jestli se dá na stolním počítači s Win 10 automaticky nastavit nějaká doba nečinnosti, po jejímž uplynutí se počítač převede nikoli do režimu spánku, ale do hibernace.
(Pro upřesnění: Nemyslím teď odloženou hibernaci přes příkaz shutdown /h /t=ssss, ale automatizovaný proces.)
Google nepomohl... xsc možná?
Proč to vůbec řeším - vyměnil jsem v PC (starý vyřazený korporátní Dell Optiplex 7020) grafiku (Quadro K2200 ze sběrného dvora) a od té doby maličko zlobí. Jednak má pomalejší starty (je vidět, že BIOS startuje jakoby nadvakrát) a hlavně se neumí probouzet z režimu spánku. Po probuzení se počítač zdá pracovat, ale nejde signál do monitoru. "Pomůže" jen tvrdý reset. Už jsem se s tím u různých jiných počítačů s Win 10 setkal, nikde se mi to nepovedlo vyřešit. Doufal jsem, že s hibernací se bude chovat jinak - ale ne, je to pořád stejné.
Časovače uspávání i hibernace jsem tedy zrušil. A zase lamerská otázka - lze takhle automatizovat při pasivitě vypnutí? To taky nikde nevidím - nebo se zase blbě dívám?
(Aktualizovat vše dostupné k hardwaru už jsem zkusil, včetně BIOSu. Nepomohlo.)
Jinak zkus se podívat, jestli někde v BIOSu není položka resetovat grafiku při probuzení, někdy to pomůže. A zakaž tu integrovanou, nebo aspoň nastav jako bootovací tu PCIe.
Na druhou stranu je otázka, zda tu Nvidiackou grafiku opravdu potřebuješ, nejpravděpodobnější příčina bude v jejím driveru.
"Bohužel" tu grafiku jsem si docela oblíbil. Integrovaná se jí samozřejmě nevyrovná a oproti mé předchozí FirePro V4800 žere mnohem míň a má asi trojnásobný výkon.
Nevím, jestli je to následek mého vrtání, ale aktuálně je počítač ve stavu, kdy se po usnutí probere do zombie stavu (bez monitoru), ale když zmáčknu tlačítko napájení podruhé (mám na něm nastaveno úplné vypnutí), tak se systém začne vypínat - během čehož na chvíli normálně naběhne obrazovka - a vypne se. Tak aspoň že to nemusím vypínat natvrdo.
Keď Windows 10 štartuje cez 1 munútu s čiernou obrazovkou:
V registroch
Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0001 (alebo 0000)
Hodnotu pri EnableUlps zmeniť na 0
Ale či to pomôže aj na toto netuším.
Přeinstaloval jsem ovladač grafiky na 31.0.15.5212 (pomocí utility NVCleanstall - doporučuji, kdo nezná), ale beze změny.
Respektive... napadlo mě vydržet a počkat, jestli se po probuzení PC nevzpamatuje sám. A ono jo, asi po minutě čekání monitor naběhl. Takže tak. Ještě to večer projdu, ale jinak už do toho víc rýpat nebudu a klidně zase zapnu časovače uspávání. Je to malá daň za výkon té karty.