Hibernace Win 10 - jde automaticky načasovat?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
GeXeS

#16 Příspěvek od GeXeS »

Spuštěno (díky za upozornění); nepomohlo.
matahari

#17 Příspěvek od matahari »

Zkus v OCCT otestovat VRAM.
GeXeS

#18 Příspěvek od GeXeS »

Nelze. OCCT se tváří, že v systému nemám kartu, která by mohla podstoupit test VRAM. Nikdy jsem OCCT nepoužíval... ale fakt nemám důvod si myslet, že je s tou kartou hardwarově něco v nepořádku, chová se jinak naprosto normálně.
matahari

#19 Příspěvek od matahari »

Bývá standardem, že problematický HW se testuje pomocí zátěže a je divné, aby VRAM nebyla viditelná. Kolega měl z druhé ruky RTX 2070, která sem tam zamrzala a ta chyby měla, protože asi těžila.
Tohle je z nVidie s 8GB GDDR6.
Přílohy
vram.png
vram.png
GeXeS

#20 Příspěvek od GeXeS »

Kartu jsem vytáhl ze standardní Xeonové workstation, ta tak maximálně rýsovala součástky, myslím.
matahari

#21 Příspěvek od matahari »

Víš, co se říká, myslet znamená hovno vědět.
Nemáš aspoň vyzkoušenou vzdálenou plochu, když se monitor neprobudí? Pokud by to byl jen problém GPU, tak by ses měl přes RDP připojit a plochu vidět.
xsc

#22 Příspěvek od xsc »

Tohle opravdu nebude HW chyba karty, ale jen problém probouzení, kdy se díky přítomnosti interní grafiky neaktivuje externí karta. Takovéhle chyby se bohužel stávají docela často, někdy stačí jiná, třeba starší verze ovladače, jindy přeinstalování Windows nebo přepnutí pořadí karet v BIOSu, ale některé kombinace prostě nechodí.
matahari

#23 Příspěvek od matahari »

Když se neaktivuje extérní, tak může být signál na interní a už jsem naznačil, v tu chvíli by se měl připojit přes RDP, jestli ten systém neztvrdnul úplně. Připojení lze vyzkoušet i z telefonu.
PotPalo

#24 Příspěvek od PotPalo »

Ta integrovaná grafika sa nedá v BIOSe vypnúť keď sa nepoužíva? Niektoré BIOSy to robia samy že nechajú iba jednu grafiku, ale niektoré nechajú v systéme grafiky dve. Potom by som ju vypol ešte aj v správcovi zariadení, že či to pomôže.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
matahari

#25 Příspěvek od matahari »

V BIOSu jsem musel iGPU zakázat, protože mi kolidovala s NVMe diskem v PCIe 4.0 slotech (systémový v PCIe 5.0 byl O.K.). Samozřejmě jsem na to přišel až potom, co se jiný disk choval stejně.

iGPU Configuration
Allows you to select the UMA mode.
Configuration options:
[Auto] [iGPU Disabled] [UMA_SPECIFIED] [UMA_AUTO] [UMA_GAME_OPTIMIZED]
GeXeS

#26 Příspěvek od GeXeS »

Ve Správci zařízení mám integrovanou kartu vypnutou, v BIOSu mohu jen upřednostnit Nvidii, iGPU zakázat nejde. Zjevně to nestačí :?
matahari

#27 Příspěvek od matahari »

Škoda že jsi přes RDP nevyzkoušel, jestli ten systém opravdu žije, když se monitor nerozsvítí. V tu chvíli by také ve Správci zařízení bylo vidět, jestli s těmi GPU je/není problém.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“