Ještě tak vědět, optimum čeho.Cust píše:ano, hledá optimum
Ze tvého popisu chování tvého variátoru to na mne dělá dojem, že reguluje na konstantní otáčky motoru - a to na hodnotu danou mírou sešlápnutí plynu.
Moderátor: Moderátoři
Ale ono se to tak chová, jen kickdown neexistuje, jelikož to nemá rychlosti. Jede převod plynule dolů a otáčky letí nahoru. Mě se to líbí moc.TAKJAN píše:Není nad to stlačit plyn a kickdown, dva kvalty dolů a otáčkoměr letí nahoru. Ale každému se líbí něco jiného.
Kamarád má ASXko a dost to študoval. Údajně řídicí jednotka umí poznat řidiče. Asi jeho od jeho ženy. Myslím, ale že toto se pro korekce řidícího systému motoru neuvažuje. Kdyby to tak bylo, asi by k tomu byla patřičná marketingová masáž a mě v autosalonu nikdo nic takového neříkal. Ale, zase, já se umím vypnout a třeba pár minut nevnímat.TAKJAN píše:Přizpůsubuje se to charakteru řidiče, tj když jezdím jak prase...
Tak jednoduché to taky nebude. Takovýhle algoritmus by znamenal, že motor jede furt na např. 1600 rpm, dokud mu krouťák stačí, a nad tyto otáčky by šel jen pod plným plynem (tím nemyslím pedál, ale skutečné dávkování směsi).Cust píše:Bude se spíše jednat o to, že plynem určuju potřebný výkon na kolech a řídicí systém, při tom reguluje otáčky na minimum.
Cust píše:A nejstrašnější na tom je,