Autokľúč, lepenie
Moderátor: Moderátoři
Autokľúč, lepenie
Použijem osvedčený Loctite 3430, stvrdne na húževnatú kosť. Pri odňatých čiernych plastoch lepidlo aplikujem v jemnom množstve do rohov dutiny na vloženie kľúča, vložím železo, priložím sivý plastový medzikus a stiahnem na dve hodiny svorkou. Kľúč tam bude napevno, zbytok bude bežne rozoberateľný.
Ak by sa mi pri zovretí dostalo lepidlo do závitu, dá sa predpokladám odvŕtať a závit obnoviť. Ak by sa mi však dostalo do diery v sivej mušli (obr. 06), do ktorej zapadne valčekový výstupok čiernej mušle (a stredom ide šraub), to by odtiaľ dostala snáď nejaká frézka: vrtákom s plochým čelom, čo ako bytový kocúr nemám.
Napadlo ma závit aj dieru v sivom plaste dočasne vyplniť. Najprv že či plastelínou, potom či nie tmelom silikonizovaným (silikón sa odstraňuje zle, tmel silikonizovaný sa dá odtrhnúť ako kus gumy).
Chcem sa poradiť, či by nebolo lepšie riešenie/výplň...
https://maps.app.goo.gl/xbzP4ToiY5PjTAQh9
pro tebe to asi bude trochu z ruky, ale není podobná firma někde, kde to máš po ruce?
Šetrnost je dobrá vlastnost, ale vocamcaď až pocamcaď.
Hneď ráno som bol zvedavý na výsledok: dopadlo to na 1+. Akurát som si v noci pri lepení neuvedomil, k čomu je tá "zbytočná" bočná dierka tej malej plastovej vložky: že pri kompletovaní do nej zapadá výstupok vrchnej krytky. Našťastie je lepidlo na kosť až po pár dňoch, tak sa mi ho podarilo v dierke bez ujmy odvŕtať.
Vosk som ľahko dostal von špajdľou, nožíkom zošmyknutou "na lopatku", nejaké mikrozbytky nie sú na závadu.
Takže koniec dennodennému trápeniu sa s rozherglovaným kľúčom, nekonečnému olepovaniu páskou a gumičkovaniu. Už len niekedy vymeniť tie tlačítka. A nedávať kľúč do zadného vrecka -čím to vlastne začalo.
Ešte raz ďakujem za pomoc!