Ale pozitívne je, že vie, ktoré Tatry, že nie tie automobilové.
Vkládání zajímavých obrázků III
Moderátor: Moderátoři
Jenže to není vůbec o zombie filmech, to je o vícevýznamovým slovu jakým je "ožijú" a o frekvenci použití jednotlivejch významů v běžně užívaným jazyce. A protože "ožití" resp. "obživnutí" ve smyslu znovu obživnutý mrtvoly má si tak 100x častější výskyt, milá AI usoudila, že to bude vhodnější význam a použila ho. Uvědom si, každá AI je jenom mašina a jako taková umí jen to, co do ní někdo naprogramuje. I to sebezdokonalování má nějakej algoritmus, kterej musel někdo živej vymyslet. Ona ví prd, že to je zamejšlený o nějakým národním obrození, Bernolákofcích a Matici slovenskej. Takže ten její předpoklad, že spievanka je o zombících, co se během bouřky nad Tatrama vyhrabávají na svět, je pro tuhle situaci naprosto přesnej a pravdivej.sqad píše:Fakticky pravdivé? Nesmieš rozmýšľať ako primitívna AI vytrénovaná na zombie filmoch.
V hymne v tej strofe je akurát to, že pod Tatrami sa odohráva (nejaký) boj, po ktorom Slováci vyhrajú a ožijú ako samostatný národ (pravdepodobne je to reakcia na 1000 ročnú nadvládu maďarov).
A kutilmile - nelituju tě
Ja som to ,,primitívna" nemyslel ako nejakú urážku, ale skôr ako ,,v základe uvažujúcu". Je to niečo podobné, ako keď sa človek učí cudzí jazyk a ešte mu nič nehovoria frázy, slang atď., a tak všetko prekladá doslovne...
Áno, v podstate pri doslovnom preklade tam pobehujú tí zombíci so zástavami
https://www.reflex.cz/clanek/fotogaleri ... nemci.html
- josef_novak
Celeron píše:JirkaZ píše:Jirko, nejen na podobné věci existuje skvělý software jménem ScanTailor.
Nepotřebuju, už asi 6 let používám jPDF Tweak...
Tak jsem ho krátce zkusil a říkám: porovnávat ScanTailor a jPDF Tweak je zhruba jako porovnávat hodinky a holínky. Neboli každý ten program je na něco zcela jiného...
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Má ocelový jádro, aby byla detekovatelná automatickýma mincovníkama v prodejních a výměnovejch nebo hracích automatech. Meděnej je jen plášť. Mají to všecky naše mince s hodnotou v korunách, halíře to neměly, bo cena za výrobu by byla neúnosná.josef_novak píše:Dnes jsem čistil odpad v pračce a takhle dopadla desetikačka. Myslel jsem si, že jsou tak nějak z jednoho kovu, ale uvnitř je nějaký kovový odpad.
A kutilmile - nelituju tě
Blbosť. Aby boli mince detekovateľné, nemusia mať oceľové jadro. Napríklad 10, 20 a 50 centy sú celé z mosadze, nemagnetizujú. Tu ide (ako inak) o peniaze. Meď je momentálne 31 krát drahšia ako železo. Preto aj 1, 2 a 5 eurocenty sú pomedené železo. Ale taký americký 1 cent je celý medený.EKKAR píše:Má ocelový jádro, aby byla detekovatelná automatickýma mincovníkama...
Detekcia v mincovníkoch sa už dlhšie robí za pomoci dvoch cievok medzi ktorými prechádza minca. A teda aj nemagnetická minca sa dá presne určiť, lebo každý kov nejako mení magnetické pole pokiaľ toto je nejakej frekvencie. Využíva sa efekt vírivých prúdov v nemagnetických kovoch.
- kevin_mitnick
josef_novak píše:Dnes jsem čistil odpad v pračce a takhle dopadla desetikačka. Myslel jsem si, že jsou tak nějak z jednoho kovu, ale uvnitř je nějaký kovový odpad.
Z webu Ceske narodni banky:
Mince 10Kč
technické parametry – materiál ocel plátovaná a galvanicky pokovená mědí, magnetická, kulatá, hmotnost 7,62 g, průměr 24,5 mm, síla 2,55 mm, hrana vroubkovaná, 144 vroubků; tolerance v obsahu mědi – 1 %, v hmotnosti ± 0,25 g, v průměru ± 0,1 mm a v síle ± 0,05 mm.
Mimochodem, vsechny Ceske mince jsou z pokovené oceli. Vic informaci najdes tady https://www.cnb.cz/cs/bankovky-a-mince/mince/
- scorpions-cz