Jak napsat zavináč v Mintu?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Artaban001

#31 Příspěvek od Artaban001 »

Pokus o přemapování z odkazu výše dopadl tak, že jsem měl "běžný alt" i na tom japonským znaku. Virtuální klávesnice je taky řešení, ale dost nepohodlný. Nakonec jsem tam zbaběle vrátil Win10, kde lze pravý alt "simulovat" trojhmatem ctrl+alt+v pro zavináč. Noťas postoupím dál, protože pro něj nemám využití ( mám celkem 3). Děkuji všem za pomoc.
judeware

#32 Příspěvek od judeware »

Kdybys šel do hloubky a strávil s tím čas větší, než malý, řešitelné to bylo. :) DOSovský režim rozjetý z USB mechaniky by podle mě odhalil, kde leží zavináč, pravý ALT apod. (pokud si O.S. myslí, že jde o běžné "US PC" s neřešenými národními specifiky). Přidání jiné mutace klávesnice na lištu taky muselo zabrat (obdoba přepínání CZ/US u W95 a výše, žádná virtuální namalovaná klávesnice). Samozřejmě nikoliv na dolní liště, jako v M$ O.S.
A zapomněl jsem na (např.) vhodné Ubuntu live CD. I to by mnohé napovědělo.
Naposledy upravil(a) judeware dne 17 dub 2024, 21:58, celkem upraveno 1 x.
rnbw

#33 Příspěvek od rnbw »

Ta klavesnica pravy Alt nema. Preto vznikla cela tato diskusia.

Zavinac lezi tam, kde ho ma aktualne rozlozenie klaves v OS.
judeware

#34 Příspěvek od judeware »

A to jsem si naivně myslel, že by nějaká nelogická a krkolomná kombinace těch japonských přeřaďovačů mohla pravému ALT odpovídat.
LADER

#35 Příspěvek od LADER »

Podle přiloženého programu se dá zjistit jak jsou namapovaný klávesy na klávesnici a případně přemapovat.
Přílohy
KeyPressDead.zip
(576 bajtů) Staženo 70 x
Ubuntu 24.04.4 LTS, LibreOffice Verze: 25.8.4.2, wxMaxima 24.02.1, Maxima 5.49.0 (SBCL)
pepik9

#36 Příspěvek od pepik9 »

Nenašla by se ispirace tady, (2) ?
Artaban001

#37 Příspěvek od Artaban001 »

Tak jsem zase testoval Minta a nakonec jsem zjistil dvě věci:
1: Zavináč jde napsat pomocí současnýho stisku ctrl+ alt+ u. Objeví se podtržený malý u a pak napsat 0040 a objeví se zavináč ( někdo to tu zmiňoval).
2. ta druhá věc je ta, že pokud někde narazíte na noťas s japonskou klávesnici a nehodláte se učit Japonsky, vyhnite se mu obloukem, pokud vám teda nevadí nutnost externí klávesnice.
EKKAR

#38 Příspěvek od EKKAR »

Artaban001 píše:...
2. ta druhá věc je ta, že pokud někde narazíte na noťas s japonskou klávesnici a nehodláte se učit Japonsky, vyhnite se mu obloukem, pokud vám teda nevadí nutnost externí klávesnice.
Bohatě stačí kláboska s azbukvicema ....
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Hubert_79 »

Klofnu s bukvicema mám na jednom notesu Sony (nález z elektroodpadu) a vedle bukvic to má standardně na klávesách i latinku. Pravda, ne CS, ale to není problém.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
EKKAR

#40 Příspěvek od EKKAR »

No, tak to standardní bukvicofka není, protože ty co se prodávají u nich, žádný dodatečný označení latinkou nevedou - jen cyrilici ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Hubert_79 »

Jak jsem psal, je to na notesu. Hlavní velký znaky jsou bukvice a v roku klávesy se krčí malé písmenko latinky.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“