Frézka s Heidenhanem 355
Moderátor: Moderátoři
https://www.rajce.idnes.cz/josef1000/al ... 1631405948
když jsem dovezl "verk", první na řadě byla promačkaná klávesnice, nejsem elektrikář, ale nejsem také "ten od psacího stolu", takže první cesta byla ta nabízející se, přes výrobce, resp. místního zástupce. ten byl rezolutní, a nabídl klávesnici repasovanou, tehdy za průměrný měsíční plat, ani zkouška prvovýrobce nepomohla. Potom nastalo "tóčo"... koupit mikrospínače, nepamatuji se, jeden za dvacku, jedničku silikonovou gumu, jsem měl v depozitu, ani poťák za 100 nebyla tragédie, tlačítka od zástupce, jedno za 32 korun, když měli rozdělaný "pytlíček", když ne, vnutí vám jich pět, ale i to se snese, alespoň zbude napříště. knoflíky, atd. potom jen opískovat desku, a nastříkat ji dvousložkou. Nejhůře bylo dohledat někoho, kdo se uvolí udělat sítotisk, na ty tři nápisy, aby to vypadalo, ten byl nejdražší, ale i tak jsem byl spokojen z výsledku za zlomkovou cenu, než od zástupce. nejsou ty bastlírny o tom? A tak pokračuji dále, a také jsem se toho dost při tom naučil. Mimochodem, s uvedeným vlastníkem fóra jsem komunikoval také, ale je to také o tom, jestli koupíte v lidlu krupičnou kaši v pytlíku 500g za 135 korun, nebo použijete mouku krupici, kilovku za 26kč, navíc ten systém není zase tak dezolátní, akorát potřebuje občas pomoci. Jednou mi jeden promovaný, o generaci mladší, absolvent čvut řekl, když jsem se ho ptal, na nějakou technickou věc, a on mi obratem řekl, kam se mám obrátit : nechodíme do školy, aby jsme měli všechno v hlavě, to nejde, ale musíme si zapamatovat, kde to najdeme..je to obdobné, jako slova od starého praktika: na co vynalézat vynalezené věci. no už dost. toto téma mohu zavřít. Dnes odešel monitor do plzeňského kraje - bastlírna to nezvládla...