Pouzdro SOT23-6
Moderátor: Moderátoři
Pouzdro SOT23-6
Je na určení naprosto spolehlivý, že pokud je text čitelně orientovanej od leva do prava, tak je pin 1 vždy vlevo dole? U Farnella to je snad originál STM u PRCáckejch přetisků kdovíčeho na kdovíco bych tomu nevěřil ani náhodou.
Díky!
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Připojení k normálním drátům třeba přes pájecí adaptér, k němuž ho jen přitlačíš pružnou svorkou.
Pokud bude fungovat, není co řešit.
Mimochodem: v DS toho obvodu taky není u pouzdra žádný orientační znak. Kromě možné tuposti tvůrce DS to lze vykládat i jako úmysl a to tak, že při osazování automatem je to jasné z dodávané pásky a pak (resp. v jiných případech) si všichni vyližte prdel.
Ale to jistě jen zbytečně pesimisticky vidím naše kráčení ke světlým zítřkům...
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
rnbw: jak jsi na tu diodu přišel? Rozdíl tam je, ale jako ideální dioda se to nechová. Já jsem zkoušel mezi piny D na S1 a S2 jestli v tom nejsou fety s diodou a nejednoznačný.
Nakonec jsem to risknul, že je to 99% šváb a připojil a otestoval na vláskách z lícna. Naštěstí trefa.
Ale kdyby to byl nějakej drahej, nebo chytřejší šváb, nebo analog, tak nevím, jestli to je ideální metoda.
Ale aby se dořešila problematika nedorozumění - Jirko, rnbw ti psal jednu z možností, jak odzkoušet "neznámou" součástku - pro tebe nebyla až tak neznámá, takže když vezmeš multimetr a změříš na diodovém testu Vcc proti GND, tak v opačné polaritě asi vždy najdeš antiparalelní diodu.
Nehledej nic u výstupů, které se můžou skládat z více řetězených Fetů, ale hledej na straně napájení.
M.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Mysteri píše:Bodky sú už nie v móde. Dnes je v móde mierne skosená hrana (čím menšie púzdro, tým treba väčšiu lupu...). V ,,skosenej" časti, prvá z ľava je ,,1"....
To jsem taky zkoumal lupou i mikroskopem, viz věta " Na plastu pouzdra mezi piny 1 a 6 proti 3 a 4 taky žádnej rozdíl. ".
Takže asi bude nutno věřit orientaci podle popisu. SMD začíná být pěkně fuj, označení napytel, hlavně kódování, na stole a hlavně na zemi se to blbě hledá, s věkem jsou taky čím dál menší a menší, hnátoklepatůra a dioptrie ňák stoupaj.