Ahoj,
omlouvám se za takto opožděnou odpověď, vyrazili jsme na delší dobu za hranice všedních dní a já si s sebou nevzal heslo
Předně díky za chválu a také za otestování a zajímavé tipy!
Klávesové zkratky mne také napadly a není to nic náročného, to se přidá
Podpora více vrstev mne překvapivě také napadla, ne kvůli vnitřním vrstvám, které člověk asi jen tak nevyfotí, ale posledně jsem zkresloval plošňák dálkového ovládání, který na sobě neměl popisky tlačítek, takže jsem je odvozoval z fotky čelního panelu. Také zvažuji přidat nějaké jednoduché malování, aby si tam uživatel mohl např. naznačit propípaná spojení pod součástkami atp. Čili nějaké další užitečné vrstvy se najdou. Uvidíme..
Co se hranového detektoru (či jakéhokoliv jiného analyzování obsahu obrázků) týče, tak to určitě ne. To by byla úplně jiná úroveň složitosti a než bych měl naprganý první prototyp, bude to umět celé zkreslit ChatGPT nebo nějaké jiná AI bezbožnost, která mě dřív nebo později připraví o práci

Já ty obrázky jen vykresluji na obrazovku a nechám na ně uživatele aplikovat pár CSS filtrů, celý program je defacto jen to uživatelské rozhraní, chytrý musí být stále on.
Ať se daří, T.