O tagách a tak... (odděleno)

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
EKKAR

#1 Příspěvek od EKKAR »

Opravil jsem to i v původním postu. Milan_F - tobě nikdy nevypadlo písmenko nebo mezera? Ono stačilo ten odkaz jen zkopírovat a vložit do adresovýho řádku "Copy & Paste" a funguje to ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Milan_F

#2 Příspěvek od Milan_F »

Ale jo... stane se. Jenže já si to po sobě aspoň překontroluju.
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Jo, já ti to věřím. Možná.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
dred

#4 Příspěvek od dred »

Páni - Ekar a Milan_F -kašlite na to... čiarka/nečiarka - nejaký odkaz ide, to je podstatné..

V poslednej dobe sa tu na fóre stále niekto hrá so svojim egom, ako Jojko s pipíkom a vajkami...
Chodím sem rád a vždy sa tu dozviem veľa užitočného a zaujímavého...ale niektorí "vrchní činitelé" sa tu správajú až MOC povýšenecky - voči tým "neštudovavým".. akoby zožrali všetku múdrosť sveta...
Mne to konkréktne nevadí.. Mám už svoj vek, ale školu nie...(študoval som odbor mimo elektrotechniky) a "elektrotechnika" je len mojim koníčkom 45+ rokov... Tak že vždy sa rád poučím.
V obore som mal tiež kadejakých spolupracovníkov aj nižšieho (než základného) vzdelania, ale nikdy som ho neskopal pod zem...
Ale to je na inú debatu...
Naposledy upravil(a) dred dne 20 dub 2024, 10:23, celkem upraveno 1 x.
Valdano

#5 Příspěvek od Valdano »

EKKAR píše:Opravil jsem to i v původním postu. Milan_F - tobě nikdy nevypadlo písmenko nebo mezera? Ono stačilo ten odkaz jen zkopírovat a vložit do adresovýho řádku "Copy & Paste" a funguje to ...

Nebo si s tím dát trošku víc práce a použít URL tag, který je k dispozici v rozhraní tohoto fóra a pak se namísto přímé adresy odkazu zobrazuje alias, ve kterém může být zástupná fráze viz toto je odkaz na to fórum, mimochodem schválně jsem dal na konec zástupné fráze i čárku, která v tom díky aliasu nehraje žádnou roli. Jak jsem se díval tak stejná možnost vkládání odkazů aliasem přes URL tag bude i v novém rozhraní fóra. :wink:

Do příspěvku je to zapsáno takto:

Kód: Vybrat vše

[url=https://hifi.slovanet.sk/bb/]toto je odkaz na to fórum,[/url]
EKKAR

#6 Příspěvek od EKKAR »

Zkracování odkazu do toho tvýho "aliasu" má cenu jen pokud je to odkaz na víc než na půl řádku, jinak engine fóra umí udělat klikatelnou formu z čehokoliv, u čeho detekuje na začátku řetězce tag "http". Ano, uklepnul jsem se a dal čárku hned za odkaz (a pak to opravil), ale jinak je zbytečný ještě odkaz znovu tagovat a skrejvat - pokud není dlouhej jak tejden před vejplatou.
Hape
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Hape »

To jako že vadí, když se napíše čárka hned za značku [/url]? Nechce se mi to teď někde na fóru zkoušet, tak abych do budoucna věděl.

EDIT:
Tak už jsem to pochopil. To jsem nevěděl, že fórum převede text automaticky na odkaz na který se dá kliknout. Já jsem doteď vždy používal značky [url][/url] a ty když se použijí, tak může být čárka hned za odkazem https://hifi.slovanet.sk/bb/,
EKKAR

#8 Příspěvek od EKKAR »

Za tagem [url] to nevadí, ale když sem dáš přímo odkaz začínající "http(s)", fórum z něj udělá klikatelnej řádek - a tam ta čárka bezprostředně za posledním znakem adresy/odkazu vadí. Je to vlastnost tohohle fóra založenýho na starý verzi php nuke, nová verze už to umí ignorovat a tu čárku do odkazu nezahrnuje. Já jsem si to ve fofru neuvědomil, tu čárku bezprostředně za odkaz jsem napsal a někdo z toho má vánoce.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“