Kuchyňská váha Orava EV-1 jak otevřít

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
otakarv
Kontaktovat uživatele:

Kuchyňská váha Orava EV-1 jak otevřít

#1 Příspěvek od otakarv »

Zdravím všechny přítomné. Plech vymaštěný, vysypaný moukou, vajíčka v miskách oddělené bílky od žloutků. Vytáhl jsem digitální váhu že odvážím zbylé suroviny a ejhle, neze zapnout. Syn s rodinou jsou pryč, vrátí se až v neděli a nechci jim jít do baráku bez jejich vědomí. K sousedce se mi nechce (má doma manžela :lol: ).
Musím podotknout že již delší dobu nešla zapnout na první pokus ani vypnout ale jak už to bývá, důchodci nemají stále čas. :wink: Tak jsem to odkládal až dneska mě to dostalo do úzkých.
Myslel jsem si že to bude jednoduché když jsem uvolnil dvě západky na straně tlačítek ale ono to ještě drží pod vážicím talířem kde je to zvrchu přišroubováno. Sundal jsem i jednu silikonovou nožičku ale šroubek tam není. Jeden úchyt vevnitř se mi podařilo ulomit a je tam vidět zašroubovaný šroubek (budu muset pak slepit). Pokouším se nějakým způsobem vycvaknout ten talíř ale nedaří se. Vzadu na něm je malá dírka (otvor) tak jsem si myslel že do ní zasunu ocelový drátek a nějak se to uvolní ale nerze ani necítím nějakou západku co by se vychylovala.
Neměl někdo něco podobného také na opravu? Za každou radu předem moc děkuji.
Přikládám fotky.
Přílohy
1713620830718.jpg
Malá dírka (otvor) na vážicím talíři
Malá dírka (otvor) na vážicím talíři
1713620796400.jpg
Prázdno pod silikonovou nožičkou
Prázdno pod silikonovou nožičkou
1713620692085.jpg
Dvě západky při ovládacích tlačítkách
Dvě západky při ovládacích tlačítkách
1713620590154.jpg
Digitální váha Orava EV-1
Digitální váha Orava EV-1
dj_Paul

#2 Příspěvek od dj_Paul »

mrknul bych pod ten štítek
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od otakarv »

Pod oběma štítky nic není, žádný otvor natož šroubek. Na přiložené fotce jsem označil přibližné místa těch sloupků vevnitř kde to je přišroubováno takže jediná možnost je nejdříve sundat ten talíř a šroubky vyšroubovat a tím to rozebrat.
Přílohy
IMG_20240420_153719 – kopie (1).jpg
IMG_20240420_153719 – kopie (1).jpg
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Nie je to na zavit?
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od otakarv »

I toto mě napadlo ale nelze s tím pootočit ani do jedné ani do druhé strany. Páčil jsem to tak se někde vysmeknul šroubek ale drží to stále stejně.
Artaban001

#6 Příspěvek od Artaban001 »

Aby to nebylo pod štítkem u displeje...
dred

#7 Příspěvek od dred »

..a možno sú skrutky schované pod nálepkou okolo displeja (vrchného panela)..

Artaban na o stotinu predbehol :lol:

Skús nálepku zohriať fénom a jednu stranu odchlípnuť - pokaziť viac nemáš čo...
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od otakarv »

rnbw píše:Nie je to na zavit?

Tak Tys to v podstatě trefil, není to sice závit v pravém slova smyslu ale ta dírka (otvor) vzadu mi vrtal v hlavě ale nepřišel jsem na to až když mě moje žena "rozčílila" a já začal páčít větší silou až se vevnitř odlomily dva "závitové" úchyty a talíř vypadl na zem.
Kryt drží na třech šroubcích co je vidět na fotce.
Snad to někomu dalšímu pomůže v rozebírání při opravě. Nyní mě čeká další práce, zjistit příčinu nefunkčnosti.
Přílohy
1713626874526.jpg
Hotvo
Hotvo
1713626011485 (1).jpg
Západka pro uvolnění talíře pootočením
Západka pro uvolnění talíře pootočením
Mikras
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Mikras »

Asi už půjdu s pověstným křížkem po funuse, ale nikdo tady neřeší, co má orakarv udělat s tím koláčem.

V nouzi se dá použít místo váhy hrníčková metoda a váhou se zabývat, zatímco trouba peče.

Doufám, že si to nevezmeš osobně :lol:
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od otakarv »

Doufám, že si to nevezmeš osobně

Neboj, ani náhodou a v podstatě jsem rád že jsi přišel s trochou humoru "do mlýna" :)
Já jsem rád že jsem přišel na způsob jak to rozebrat i když s nějakou tu ztátou "desítky" (doufám že jsem při tom páčení nepoškodil váhový senzor nebo jak to nazvat). No synovi jsem se nemol stále dovolat tak žena řekla abych k nim zašel a váhu pohledal, no nenašel jsem tak jsem se vrátil domů a hlavně mouku odměřím tím hrníčkovým způsobem jak jsi napsal a poradil. V záloze jsem ještě myslel na digitální mincíř ale tím hrníčkem to bude postačující.
No jak tak uvažuji tak nakonec jsem i rád že se to takto vyvinulo neboť jsem se alespoň pustil konečně do té pokažené váhy. :wink:
Ivan_01

#11 Příspěvek od Ivan_01 »

váha je pre amatérov :)
Přílohy
hqdefault.jpg
hqdefault.jpg
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od otakarv »

Tak mi to nedá abych se nepochválil svojí "Kefírovou buchtou", jako vždy se povedla a je vynikající a dnes i bez digitální váhy. Vnučky tuto buchtu zbožňují.
Přílohy
1713636030770.jpg
1713636030770.jpg
hajeklubos

#13 Příspěvek od hajeklubos »

Zamaskované šroubky jsou v podstatě kurvítko abychom to jako bastlíři rozštípali a koupili nové. Pokud se ti podaří opravit elektroniku nic není ztraceno. Proříznul bych do kotouče díru v šířce ulomené packy směrem ke středu, tak aby se vešel ohyb vložené packy z Al plechu, síla asi 2mm. Vloženou packu přišroubovat M2 nebo M3, co vyjde. A vzhůru na další buchtu.
Tak ať se podaří.
Luboš
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od otakarv »

Luboši máš naprostou pravdu, až jsem poulamoval dvě "pracky" a jeden sloupek abych se dostal dovnitř tak pak už vše vypadalo jednoduše, už bylo vidět systém jakým způsobem se má na to jít.
No každopádně ještě včera večer když byla buchta v troubě (né kocour ale skutečně buchta :lol: ) tak jsem na první šup zjistil že je vadné mikrotlačítko ON/OFF takže mi odlehlo. Poulamované části jsou již slepené sekundovým lepidlem a doufám že budou držet. S tím proříznutím kotouče a vložením AL plechu to je dobrý nápad, pokud by packy nedržely tak to takto provedu.
Napojil jsem 9V baterií a odzkoušel funkčnost váhy, FUNGUJE a snad bude i vážit přesně tak jako dřív.
Přílohy
IMG_20240421_112535.jpg
IMG_20240421_112535.jpg
1713691826545.jpg
1713691826545.jpg
keemo

#15 Příspěvek od keemo »

vem pytlik s moukou, pujc vahu od decek a porovnej...
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“