Přístroj MANAGER 7700

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
judeware

Přístroj MANAGER 7700

#1 Příspěvek od judeware »

Téžžž "Automatic Telephone Call Router". Je ta piksla někomu povědomá? Drbu se za uchem - bývaly dávné verze externích modemů a stolních faxů erjéjedenáctkově neprůchozí, aby bylo nutné takovýhle přepínač používat? Na dolní pečeti ála "QC passed" je datum 13.9. 1994.

Součástkově vyzerá seriózně (Signetics, Philips, STM, Motorola, National Semi, MCU je Intel 8751, C Japan). Nezdá se mi, že by to mělo cenu jako stoletý fonograf, takže to asi rozložím na součástky. 8-) Nebo má někdo jiný nápad?
Přílohy
IMG_0136.JPG
Zadek izometricky
Zadek izometricky
IMG_0135.JPG
Předek izometricky
Předek izometricky
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Co jsme tehdy měli doma fax Panasonic, tak byl neprůchozí, RJ11 se musel vytáhnout a zastrcit do modemu.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Sendyx

#3 Příspěvek od Sendyx »

Tahle krabice ale stanovovala prioritu těch zařízení, nebo se pletu? Podobný krám si pamatuju, že přes den posílal JTS na sekretariát a v noci na vrátnici. Možná to mělo i režim provolby, v každém případě to řešilo i odchozí faxmodemovou kartu a další. Jo to byla úžasná doba, kdy obchodní firma o 20 lidech měla celé 2 telefonní linky a další 2 slíbené až napřesrok, možná. :evil:
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Celeron

#4 Příspěvek od Celeron »

Hele, originál Automatic Line Switch, co opajcovala pražská fy Stelco jako typ ALS4201. Jedna vstupní linka, čtyři výstupní. Dokáže to z příchozího hovoru podle tónu přesměrovat na fax, modem a dva telefony, nejdříve zkusí jeden, po pár zazvonění druhej a pak to zapne záznamník. Dá se volat lokálně mezi těma čtyřma výstupníma linkama stisknutím 1 až 4. Reaguje to ale jen na pulsní volbu.
Že v tom je procák 87C51? Jestli budeš mít kliku, tak s vokýnkem.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
judeware

#5 Příspěvek od judeware »

No skvěle, vyčerpávající příspěvky, ani jsem tolik nečekal. Procák? Ten tam na 100% není, ale MCU ano. 8-) Je to necmosový plastový P8751 bez okýnka. Což ale použití jinde nebrání.

Budu si na ně muset vyrobit nějakou zkoušečku, anžto se ve starších zařízeních nacházejí skoro "všude". :D
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

judeware píše:P8751 bez okýnka. Což ale použití jinde nebrání.

A co s nim akoze chces robit, ked je to OTP?
judeware

#7 Příspěvek od judeware »

V zapojení s externí pamětí programu. V malosériových přístrojích (kotle, malé tel. ústředny) potkávám jenom tohle. I mnohé starší ECU Bosch tak bývají řešené. Atd., atd.
Celeron

#8 Příspěvek od Celeron »

rnbw píše:
judeware píše:P8751 bez okýnka. Což ale použití jinde nebrání.

A co s nim akoze chces robit, ked je to OTP?

Tenhle se dá napýct v programátoru. Pokud je v P8751 dostatek prázdnýho místa a nepotřebuješ třeba přerušení a jiný rutiny závislý na adrese, tak se starej obsah přepíše NOPama a novej umístíš za ten původní program. Po resetu se přejedou NOPy a jede dohranej novej. Pár jednoduchých věcí jsem už takhle dělal. Blbý je bádat pokud je nastavenej bit ochrany čtení.
Jirka

DukeNuke

#9 Příspěvek od DukeNuke »

Mě se tam líbí ten plácnutej elyt vedle chladiče. Kdysi dávno nás učili, že to je konstrukční chyba. Dnes běžný úkaz, aby zařízení nevydrželo.
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

Ked ho das meter od stabilizatora, tak je uz zbytocny.
judeware

#11 Příspěvek od judeware »

Tohle zrovna příliš topit nebude (nehodlám zkoušet, nemám k tomu nap. zdroj, ani čas), pokud jde o C blízko chladiče.

Ohledně toho doprogramování (i když já dávám přednost aktivaci External access) - naivně jsem se domníval, že rané 805x ochranu proti kontrolnímu vyčtení programové paměti ani neměly. Resp. u řady 8048 jsem to nezažil nikdy. Ale trik s přepsáním velkozačátku nulami je taky fikaný.

A jak je na tom P8751AH, jsem z papírů nepochopil. Má blokaci, nebo ne?
Přílohy
8051 - výtah.png
8051 - výtah.png
masar

#12 Příspěvek od masar »

Z toho, co je tam napsáno, tak AH (na rozdíl od H) ten ochranný bit nemá.
:wink:
Celeron

#13 Příspěvek od Celeron »

judeware píše: Ale trik s přepsáním velkozačátku nulami je taky fikaný.

Někdy se dá přepsat i skoková adresa na 0 (cold start) a 3 (int) aby to skákalo někam ke konci interní EPROM. Úplně stejně bitem adresy do L.
Kdysi jsem to dokonce dělal plánovitě, z adresy 0 byl skok na dalších deset JMP a to samý z adresy 3. Podobný jako bios skoková tabulka v CP/M, to určitě znáš. Pokud se nepovedlo napsat prográmek správně, tak se zase použily 3 instrukce NOP a skákalo o 3 adresy vejš. Šetřil se tak drahej procík před pečením na mazačce. Jó počátek devadesátek.
Jirka

Odpovědět

Zpět na „Poradna“