Součástkově vyzerá seriózně (Signetics, Philips, STM, Motorola, National Semi, MCU je Intel 8751, C Japan). Nezdá se mi, že by to mělo cenu jako stoletý fonograf, takže to asi rozložím na součástky.
Přístroj MANAGER 7700
Moderátor: Moderátoři
Přístroj MANAGER 7700
Součástkově vyzerá seriózně (Signetics, Philips, STM, Motorola, National Semi, MCU je Intel 8751, C Japan). Nezdá se mi, že by to mělo cenu jako stoletý fonograf, takže to asi rozložím na součástky.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Že v tom je procák 87C51? Jestli budeš mít kliku, tak s vokýnkem.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rnbw píše:judeware píše:P8751 bez okýnka. Což ale použití jinde nebrání.
A co s nim akoze chces robit, ked je to OTP?
Tenhle se dá napýct v programátoru. Pokud je v P8751 dostatek prázdnýho místa a nepotřebuješ třeba přerušení a jiný rutiny závislý na adrese, tak se starej obsah přepíše NOPama a novej umístíš za ten původní program. Po resetu se přejedou NOPy a jede dohranej novej. Pár jednoduchých věcí jsem už takhle dělal. Blbý je bádat pokud je nastavenej bit ochrany čtení.
Ohledně toho doprogramování (i když já dávám přednost aktivaci External access) - naivně jsem se domníval, že rané 805x ochranu proti kontrolnímu vyčtení programové paměti ani neměly. Resp. u řady 8048 jsem to nezažil nikdy. Ale trik s přepsáním velkozačátku nulami je taky fikaný.
A jak je na tom P8751AH, jsem z papírů nepochopil. Má blokaci, nebo ne?
judeware píše: Ale trik s přepsáním velkozačátku nulami je taky fikaný.
Někdy se dá přepsat i skoková adresa na 0 (cold start) a 3 (int) aby to skákalo někam ke konci interní EPROM. Úplně stejně bitem adresy do L.
Kdysi jsem to dokonce dělal plánovitě, z adresy 0 byl skok na dalších deset JMP a to samý z adresy 3. Podobný jako bios skoková tabulka v CP/M, to určitě znáš. Pokud se nepovedlo napsat prográmek správně, tak se zase použily 3 instrukce NOP a skákalo o 3 adresy vejš. Šetřil se tak drahej procík před pečením na mazačce. Jó počátek devadesátek.