Praha metro důchodce
Moderátor: Moderátoři
- jardafiala
Praha metro důchodce
- jardafiala
- tomasjedno
Bejvávalo.jardafiala píše:Zdravím, potřebuju jet metrem ze Střížkova na Hlavní nádraží. Zadarmo je to nepochopitelně s nějakou kartou kterou nemám
Senioři od 65 let cestují po Praze bezplatně vyjma vlaků, pokud prokáží věk předepsaným způsobem.
K prokázání věku lze využít jakoukoliv osobní průkazku ověřenou jejím vydavatelem (právnickou osobou) se jménem, příjmením, datem narození a fotografií: občanský průkaz, cestovní pas, In Karta, žákovský průkaz, příp. jiné školní průkazky. Nemá-li cestující takovou průkazku, může si nechat vystavit průkazku PID.
- jardafiala
- tomasjedno
- jardafiala
Když už se tu řeší jízdné pro seniory v Praze, ptal jsem se, jak je to teď v Brně, chtěl jsem tam jet na výstavu:
stačilo tam poslat emajl.21. 3. 2023 Osoby nad 70 let jezdí po Brně (zóny 100+101) zdarma. K prokázání stačí občanský průkaz....Dopravní podnik města Brna, a.s.
- tomasjedno
Já jsem nikdy něvěl, co si mám koupit do metra za jízdenku. Vzal jsem vždycky nějakou dražší, a jel jsem. Revizor mne nikdy nekontroloval, tak nevim. Pak jsem začal na hlavák jezdit autem. Nechával jsem auto v Italský, nebo Helénský, a sešel dolu. Mám v mobilu pohodovou aplikaci MPLA, tak jsem našel místo, zacáloval, a pohoda.
Pokud tam zrovna nebudeš o půlnoci sám, tak je to místo hnusné, ale bezpečnost jsem tam nikdy neřešil, kromě vyhnutí se zjevnému opilci.Sandal píše:jardafiala: Jen upozorním na park Vrchlického Sady u hlaváku, přezdívaný Sherwood. Radši bych se tomu místu vyhnul, není to moc bezpečné místo, ikdyž je tam policajt skoro na každym rohu.
- pocitujlasku
Navyse tam chodi dost vela ludi. Viac by som sa bal na karlaku (karlovo namesti).
Sandal: jizdenky je jednoduche, ak ides par zastavok, tak tu lacnejsiu, ak ides dalej, tak drahsiu. Neviem, ako je to teraz, ale pred par rokmi ti platila v ramci PID, teda mohol si za ten cas ist chvilu metrom, potom prestupit na autobus, elektricku.
Revizora stretnes skor na nejakych prestupnych staniciach za eskalatormi, za rok co som zil v Prahe ma kontrolovali asi 3x.