Záludné kurvítko

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
makak

Záludné kurvítko

#1 Příspěvek od makak »

Chtěl jsem udělat pořádek ve starších USB fleškách, které se nahromadily jak čas šel. Zjistil jsem, že některé jsou sice funkční, ale je eklhaft vzít je do ruky, protože povrch je takový rozblemcaný, upatlaný, fuj!
Byly to ty, které když byly nové, měly takový hebký matný příjemný povrch. Jenomže časem se to rozleptalo k nepoužitelnosti. Další záludný trik, jak donutit lidi, aby starší věci zahodili a kupovali nové furt dokola.
Zkoušel jsem to umýt izopropylem bez velkého úspěchu. Tak jsem zkusil lihobenzín z lékárny a to už bylo lepší. Nakonec se nejvíc osvědčil zázračný lektvar spočívající ve smíchání toho lihobenzínu s izopropylem.
Nemůžu zaručit, že to zafunguje vždycky, ale kdyby s tím někdo zápasil, může to zkusit.
Celeron

#2 Příspěvek od Celeron »

Jo, to je ta "outdoorová úprava" něco jako pogumování. Copak fleška, ale tuhle 🤐 dávali i na externí "vodotěsný" HDD. A ty dekly byly "vodotěsně slepený" a vydolovat z nich HDD bylo peklo. No co si myslet o blbosti, když do toho byla díra pro USB C konektor a napájecí 5,5/2,5 konektor. Sice u toho visela na kšandě záslepka ale ta byla vhodná jen na přepravu disku.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Hubert_79 »

Tohle "kurvítko" je aplikováno pěkně dlouho. Majitelé AF zrcadlovek Minolta z konce 80. let by mohli vyprávět. Když to teď vezmeš do ruky, tak je to lepkavé a nezřídka i prasklé - bez mechanického poškození.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Uz som mal pripad, ze nepomahal izopropanol ani lieh. Vtedy pomohol WD40. Lieh az potom na odmastenie.

Tento povrch bol aj na niektorych drahych notebookoch IBM ci mobiloch Nokia (N95 8GB).
hajeklubos

#5 Příspěvek od hajeklubos »

Stejný problém USB HDD.(I-Tec) Vyřešil jsem nalepením potravinářské folie.
Na flešku částečně funguje také magnézium na duše kol. Začíná to vše odcházet. Vytáhneš HDD z šuplete. (WD) MRTEV. Co naděláš. Ještě,že to zálohuji 2x.
Tušil jsem to.
Luboš
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Hubert_79 »

rnbw píše:
Tento povrch bol aj na niektorych drahych notebookoch IBM ci mobiloch Nokia (N95 8GB).

Jo, třeba takový Dell XPS, to ta barevná část je humus, na který se nalepí prach a bordel...
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Myslim, ze to bol prave tento XPS, kde pomohol az WD40.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od workhard »

Mám tu minitelku také s tímto problémem.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Petr603

#9 Příspěvek od Petr603 »

Teď jsem po letech vytáhnul zabalen a uskladněn v origo krabici přehrávač Popcorn Hour A510. No vezmu ovladač a nestačím se divit, celá černá spodní část lepí.. Kdysi jsem na něco podobného zkoušel líh, aceton, nic nepomohlo.. Nešlo to dolů, tak že zkusit teda WD40? Použít ho na tohle by mě teda nenapadlo..

Obrázek
EKKAR

#10 Příspěvek od EKKAR »

WD-40 jako základní složku obsahuje petrolej, tzn. že umí i rozpouštět vyšší = matlavější až tuhý uhlovodíky. Takže ano, jde s ním umejt nějakej vejš popisovanej sideright vypocenej na povrch starejch měkčenejch plastů - a zbytky WD-40, který by se samy odpařily v řádu dvou-tří tejdnů pak definitivně umejt třeba lihobenzínem, izopropanolem, xylenem (neboli profláknutým "čističem brzd") a dalšíma vysoce těkavýma rozpouštědlama ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Charos

#11 Příspěvek od Charos »

Umyl jsem pogumované dálkové ovládání benzínem.
EKKAR

#12 Příspěvek od EKKAR »

Obecně u těch "pseudogum" je problém v tom, že jak se jednou začnou "potit", už nepřestanou a ani omytí nějakým rozpouštědlem tu lepivou vrstvu neodstraní na dlouho. Setkal jsem se s tím vícekrát, hlavně na tlačítkách kalkulaček nebo dálkovejch ovladačů. Umytí benzínem vydrželo tejden-dva a pak se muselo opakovat, protože ovladač se lepil jako vytaženej radši nechtít vědět odkud ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
makak

#13 Příspěvek od makak »

Já mám za to, že po správném umytí ta vrstva kompletně zmizí a zůstane jen hladký pevný neškodný plast.
Jestli nemáš na mysli tu jakoby gumu, která je třeba na levných šroubovácích z Tesca. To je něco jiného, tomu opravdu není pomoci.
ondraN

#14 Příspěvek od ondraN »

Tak to je omyl. Bude se to potit dál a zmenšovat objem a nakonec se ta guma začne rozpadat.
rnbw

#15 Příspěvek od rnbw »

Mam pocit, ze sa tu dokopy miesaju dve veci - pogumovany plast a cele "gumove" casti.

Ked sa pogumovany povrch z plastu uplne odstrani, ostane uz len bezproblemovy plast. Nebyva uplne pekny, ale to vacsinou nevadi.

Iny pripad su napr. gumove nozicky niektorych pristrojov. Roztecu sa na lepivu sracku.

Videl som aj nejaku "gumu", ktora sa po case orosila - unikalo z nej nieco ako silikonovy olej. Zaujimve je, ze po opakovanom utreti to casom prestalo a zatial sa to nerozpadlo.
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“