NEO-7 GPS modul
Moderátor: Moderátoři
NEO-7 GPS modul
Nikde se nemůžu dočíst, jak je to s interní a externí anténou modulu. U starších modulů bývala přepojovací propojka, tady nic není.
Mám ještě NEO-6 modul, ten mi chodil i za oknem v dílně ale nelze ho použít, PPS nemumí jinej kmitočet než 1 Hz.
Asi jsou jen dvě možnosti, zkusit modul přes převodník přímo na U-blox center a nebo zkusit nabastlit modul k Arduinu, co má v příkladech na webu Drátek od kterýho ten modul mám...
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Zvláštní je, že po té cca 1,5 hodině venku se závěs chytne pár sekund po zapnutí napájení. Na NEO-7 je pidibaterka, možná se musela nabít a je možný, že si modul pamatuje nějaký ty databáze poloh družic, co si občas stahuje.
Přenesl jsem normál do dílny na parapet okna. Divná věc, čas se po pár sekundách načetl ale signál PPS pro závěs nejde. Asi to bude opravdu chtít externí GPS anténu. Před časem tu k tomu bylo vlákno, musím ho nalýzt.
Tak už se nemusím doprošovat v Krystalech H.K. Mělo by to jet se závěsem s přesností 10 na mínus desátou.
Na porovnání jsem na stole v dílně zapojil k Arduinu modul NEO-6. Ani jsem moc nedoufal a najednou čumím, rozblikala se modrá led na modulu a na displeji poloha a čas. Keramická anténa určitě 40 cm od okna. Modul NEO-7 v tom samým místě si ani neškrtne, s bídou jde čas na parapetu okna. PPS jede jedině venku.
Můžeš mi prozradit, co jsi pořídil za venkovní anténu a kolik má dBi?
Díky
- Dumitru
- Kontaktovat uživatele:
tu je článok s odkazom aj na hotové zariadenie a sú tam spomínane presne tie iste problémy zo signálom
Zajímavý je, že starší modul NEO-6 na tom samým místě parapetu našel i 9 satelitů. Rozdíl mezi nima je, že NEO-7 má keramickou anténu zespoda na plošáku a NEO-6 má samostatnou keramickou anténu na cca 4 cm vocásku.
Mám půjčenej jinej NEO-7 modul, kterej má taky anténu samostatnou na 4 cm vocásku, zkusím testnout, jestli je ta anténa přímo na modulu horší, třeba rozladěná, nebo jen pasivní než anény na vocásku, který by měly být aktivní.
Ten půjčenej NEO-7 s anténou na vocásku bohužel nemá SMA konektor na externí anténu a vývod Timepulse, obojí by se muselo dobastlit. Mělo by to ale jít celkem snadno, příprava plošáku na hranovej SMA samici tam je a propojka na přípojnej konektor z pinu 3 U-bloxu taky není problém.