Aktuálně mikropájky na trhu

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jindrichus

#31 Příspěvek od jindrichus »

alxa píše:Z levnějších mikropájek si chválí ksger-t12

Jo, to je přesně ta, o které jsem psal, že je ve třídě ochrany 0.
pocitujlasku

#32 Příspěvek od pocitujlasku »

Chalani, ked uz je tu rec o pajkovackach, nema niekto skusenosti s TS80P? dost to chvalia na inom fore, a potrebujem moju 20 rocnu nahradit.
Na take to bezne domace pajkovanie, ziadne pidi smd, ale bezne veci.
Celkom sa mi pozdava, lebo je malicka, napajanie usb-c.
No vidis, a tak si sa bal
Celeron

#33 Příspěvek od Celeron »

Za mě malej výkon a Oled displej, co se po pár měsících vybliká.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
ondraN

#34 Příspěvek od ondraN »

makak píše:Zkusím takovou obecnou otázku:
Jak často a jak náročné věci musí člověk pájet, aby se vyplatilo koupit pájku místo do tří tisíc, za cenu 10-15 tisíc (nebo i více) ?

To záleží jen na každém jedinci. Kolik má k dispozici peněz, jak moc je fanda do kvalitních a funkčních věcí, jak moc se koníčku věnuje. Kdo si vyzkoušel ten rozdíl mezi pájením obyčejnou páječkou a vyzkoušel si pak i pájení s tou high end, ten už bude uvažovat úplně jinak, než ten kdo nemá zkušenost.
makak

#35 Příspěvek od makak »

Naprosto souhlasím. A protože tu zkušenost nemám, tak se ptám těch, kteří tu zkušenost už mají. :wink:
makak

#36 Příspěvek od makak »

Celeron píše:Za mě malej výkon a Oled displej, co se po pár měsících vybliká.

Nevím, jak je to s pájkama, ale mám deset let starý mobil (Nokia Lumia 925) s Oled displejem a dodneška svítí jako nový. Teď už ho nepoužívám jako mobil, ale právě kvůli tomu displeji ho na nějaké pokusy občas zapnu.
ondraN

#37 Příspěvek od ondraN »

makak píše:Naprosto souhlasím. A protože tu zkušenost nemám, tak se ptám těch, kteří tu zkušenost už mají. :wink:

Tak pokud mohu poradit, tak nějakou na výměnné hroty s vlastním topným tělesem. C240 jsou větší a mají 130W. C210 menší, vyloženě vhodné na SMD a mají 70W. No, a pájecí stanice pro ně by měla mít transformátor a ne spínaný zdroj. Hroty pak nakoupit podle toho, co se s tím bude pájet, jsou k dispozici spousty druhů.
Mám zkušenosti s oběma typy hrotů a stanicí originál JBC (C210) a čínskou I2C (C245)
Mysteri

#38 Příspěvek od Mysteri »

Každý máme svoje skúsenosti. Doma mám https://www.ricardo.ch/de/a/gebrauchte- ... 123030798/ pájkujem občas, hrot drží už 10 rokov ale fakt už málo pájkujem....
V práci mám Wellerky, o.k., rýchlo sa nahrejú do max. 450"C. Mali sme tam aj JBC a taktiež fajn, len hroty sú drahšie (občas sa stalo, že to žeravenie sa upálilo už o 4 - 5 mesiacov, ale to bolo vo výrobe, kde to fachá takmer non-stop 8 hodín) Za mňa, ak si vyberieš niečo z JBC,ERSA, alebo Weller, tak budeš spokojný. Je to však aj iná cenová kategória....
P.S. Ak to fak chceš často používať, tak nekupuj lacné blbosti z Lídla a pod, prípadne Solomon atď.... 😎
Mysteri

#39 Příspěvek od Mysteri »

ondraN píše:
makak píše:Zkusím takovou obecnou otázku:....

To záleží jen na každém jedinci. Kolik má k dispozici peněz, jak moc je fanda do kvalitních a funkčních věcí, jak moc se koníčku věnuje. Kdo si vyzkoušel ten rozdíl mezi pájením obyčejnou páječkou a vyzkoušel si pak i pájení s tou high end, ten už bude uvažovat úplně jinak, než ten kdo nemá zkušenost.

Asi tak! Podobne by mohla znieť otázka v audio sekcii:,,Prečo si mám kupovať drahšie audio" Odpoveď by bola: ,,Kto raz počul kvalitný zvuk, a chce ho počuť často, tak si kúpi radšej Yamahu, Onkyo, než Aunu..." 😎
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Habesan »

Celeron píše:Kámoš, co dělá v pardubickým Panasonicu propaguje Wellera za 40 litrů
A co takhle něco co vypouští na desku dusík ?
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Hydrawerk

#41 Příspěvek od Hydrawerk »

ondraN píše:Já mám takovou tu čínskou kopii JBC s transformátorem (jde to poznat podle váhy)
https://www.hotair.cz/detail/pajeni/stolni/profesionalni-digitalni-pajeci-stanice-i2c-2scni-esd.html

Takových stanic existuje mnoho v různých kvalitách. Někdy k nim jde připojit originální ručka JBC.
GeorgeB
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od GeorgeB »

Na zdejší doporučení jsem se podíval na nabídku JBC pájecích stanic (přestože mám Hakko 80W mikropájku a byl jsem spokojen) a na konec zakoupil JBC-CDE-2BQA a k tomu 8 pájecích hrotů různých tvarů a velikostí.
Musím říct,že jsem spokojený a mile překvapený velikostí pájecího pera a hrotů. Na tak malé rozměry opravdu úctyhodný výkon.
Celeron

#43 Příspěvek od Celeron »

Doba zase pokročila a Hakko 951 s T12 hrotama nějak zmizely z trhu. Je místo toho Hakko 971, jenže ta má feritový hroty T39 asi 3 x dražší než byly T12.
Máte někdo tu 971?
Pak se objevily Techrebal T12 75W ESD. Vypadá to na klon Ksgeru. Nemáte ji někdo? Je tam taky ten známej problém s potenciálem na hrotu jako má Ksger?
Díky!
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
martinkopp

#44 Příspěvek od martinkopp »

Osobně jsem z letitých T12 nedávno přešel na C115-C210-C245 a zatím jsem spokojený. Někde jsem tu dával "recenzi". Zrovna dneska mi přišel malý C-115 120 na pájení 0603 protože těch teď dělám hodně a jde to s tím výrazně líp než s C-115 112 jež jsem na tohle používal doposud.
GeorgeB
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od GeorgeB »

Já jsem také přešel z Hakko T15 na JBC C210. Pořídil jsem další duální pájecí stanici a precizním pájecím perem T210 pro pájecí hrot C210 a termokleště A420 pro pájecí hroty C420. A jsem maximálně spokojený.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“