Jak rozeznávaj myčky množství soli?

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Jak rozeznávaj myčky množství soli?

#1 Příspěvek od Celeron »

Myčka Elektrolux teprve po půl roce provozu, cca 50 mytích, zahlásila že je potřeba doplnit sůl. Strčil jsem prst do zásobníku a kromě vody tam nebylo naprosto nic. Jak ty potvory rozeznávaj jestli je ještě něco v zásobníku? Měří to sanilitu nebo PH či jinak? Není lepší na tu hlášku nespoléhat a a třeba jednou za dva měsíce přisypat sůl, co se vejde? Když tam není sůl, v návodu píšou, že degraduje nějaká pryskyřice. To myslej jako kalotu ve změkčovacím filtru?
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
keemo

#2 Příspěvek od keemo »

Solny roztok ma jinou hustotu nez voda. Je tam prachsprosty plovak a jazyckovy kontakt. Proto v navodu pisou ze i nekolik hodin po doplneni muze kontrolka svitit (nez dojde k rozpusteni a nasyceni roztoku).
JirkaZ

#3 Příspěvek od JirkaZ »

Pryskyřicí myslí tu v ionexu.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
dred

#4 Příspěvek od dred »

celeron - je to asi "výrobná" choroba umývačiek a ich softu.. Mám Bosch-ku umývačku a za sedem rokov prevádzky si pýtala... soľ len raz / no možno 2x - potom po pár praní znova... aj to bolo len po zmene tabliet od iného výrobcu... Finish sú tam predpísané pre ten typ... a vždy keď švagor doniesol nejaké iné (lacnejšie) a žena išla skúšať .. od Henkelu bol problém... Potom len umyť naprázdno, vymeniť / doplniť "soľ "a vrátiť sa k pôvodnému Finišu... Zvyšok tých "iných" používame na odvápnenie a vyčistenie toaliet...na to sú super :lol:
pocitujlasku

#5 Příspěvek od pocitujlasku »

Ja to na whirlpool vobec neriesim. Raz za par mesiacov tam prisypem soli, kolko sa vojde. a pri dennom pouzivani ta umyvacka uz ide takto nejaky 7my rok bez jedineho problemu.
No vidis, a tak si sa bal
bu2520

#6 Příspěvek od bu2520 »

Zjištuje se to jednoduše plovákem v nádobce soli. Při instalaci by se mělo nastavit dávkování soli, v našich končinách zhruba na dvě třetiny stupnice. Bosch a další výrobci to mají tak, že pokud plovák propadne pod magnetický kontakt tak už nesvítí a myčka se tváří jako že má soli dost. Popřípadě frikulínské tablety 3V1 , kdo ví jak probíhají mycí cykly tak chápe, že je to pitomost, ale lidí co ji truhlář , nebo sami nainstaluje myčku a už ji nenastaví stále přibývá :wink: tak nás čeká zářná budoucnost nemyslících blbů. (upozorňuji, že to je můj obecný pohled, nemířící na žádného člena bastlírny :D )
Hape
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Hape »

Také to nijak neřešíme. Od začátku co myčku máme (13 let) používáme tablety/kapsle vše v jednom, nejčastěji Jar Platinum (v Tetě bývají často v akci) a sůl ani leštidlo jsme do ní nikdy nedali.
Přiznám se, že mi vrtalo hlavou, jak to leštidlo a sůl v kapsli může fungovat, když se v průběhu mytí vypustí do kanálu, ale když na obalech kapslí píšou, že sůl ani leštidlo není třeba, tak jsem to dál neřešil. Vodu máme dle sdělení obecního úřadu velmi měkkou.
Celeron

#8 Příspěvek od Celeron »

JirkaZ píše:Pryskyřicí myslí tu v ionexu.

Kalota, katex, nějak se mě to popletlo. :oops: Ale myslel jsem stejnou věc, změkčování vody.
bu2520: Mě to instaloval servisák myček a praček a dokonce i tvrdost změřil a nastavil. Jsem skoro na dorazu, hodně tvrdá.
Jirka

pocitujlasku

#9 Příspěvek od pocitujlasku »

Hape píše:Přiznám se, že mi vrtalo hlavou, jak to leštidlo a sůl v kapsli může fungovat, když se v průběhu mytí vypustí do kanálu

Tak ona ta voda tam dost cirkuluje a podla mna su v nejakych obaloch, ktore sa nerozpustia hned, ako cistiaci prostriedok, ale az po urcitej dobe ked je vo vode.
No vidis, a tak si sa bal
Hill
Administrátor

#10 Příspěvek od Hill »

V Jičíně jsem taky na Elektroluxu musel přidat. Napřed myčka nechtěla sůl asi tři měsíce, pak to zhoustlo.
Podle vodárnou uváděné průměrné tvrdosti vody měla stačit dvojka, ale máme vodu ze tří zdrojů v okruhu 15 km a asi myčku používáme v době, kdy je tvrdost vody dost nad průměrem. Takže místo dvojky mám na myčce nastavenou čtyřku a o sůl si řekne tak jednou za čtyři až pět neděl, jinak nechává na nádobí vápnité kapky.
Sůl kupuji hrubě krystalickou u Vrcků, třívrstvé tablety bez pecky taky. Obojí v igeliťákách bez krabic.
Celeron

#11 Příspěvek od Celeron »

Hill píše:Sůl kupuji hrubě krystalickou u Vrcků, třívrstvé tablety bez pecky taky. Obojí v igeliťákách bez krabic.

Stejnej dodavatel a servisák, u mě otec, u Tebe syn.
Jirka

Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“