Jak rozeznávaj myčky množství soli?
Moderátor: Moderátoři
Jak rozeznávaj myčky množství soli?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- pocitujlasku
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
Přiznám se, že mi vrtalo hlavou, jak to leštidlo a sůl v kapsli může fungovat, když se v průběhu mytí vypustí do kanálu, ale když na obalech kapslí píšou, že sůl ani leštidlo není třeba, tak jsem to dál neřešil. Vodu máme dle sdělení obecního úřadu velmi měkkou.
JirkaZ píše:Pryskyřicí myslí tu v ionexu.
Kalota, katex, nějak se mě to popletlo.
bu2520: Mě to instaloval servisák myček a praček a dokonce i tvrdost změřil a nastavil. Jsem skoro na dorazu, hodně tvrdá.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- pocitujlasku
Hape píše:Přiznám se, že mi vrtalo hlavou, jak to leštidlo a sůl v kapsli může fungovat, když se v průběhu mytí vypustí do kanálu
Tak ona ta voda tam dost cirkuluje a podla mna su v nejakych obaloch, ktore sa nerozpustia hned, ako cistiaci prostriedok, ale az po urcitej dobe ked je vo vode.
Podle vodárnou uváděné průměrné tvrdosti vody měla stačit dvojka, ale máme vodu ze tří zdrojů v okruhu 15 km a asi myčku používáme v době, kdy je tvrdost vody dost nad průměrem. Takže místo dvojky mám na myčce nastavenou čtyřku a o sůl si řekne tak jednou za čtyři až pět neděl, jinak nechává na nádobí vápnité kapky.
Sůl kupuji hrubě krystalickou u Vrcků, třívrstvé tablety bez pecky taky. Obojí v igeliťákách bez krabic.