zdroj 24V pro 2 gelové akumulátory.
Moderátor: Moderátoři
- radioelectrum
zdroj 24V pro 2 gelové akumulátory.
-
petrfilipi
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
radioelectrum píše: ...Nabíječky gelových akumulátorů neumí 24V a navíc to nejsou zdroje na trvalé zapojení.
To je omyl.
Třeba nabíječka Victron BlueSmart mi byla k podobnému účelu doporučená. Není problém jí nechat trvale zapojenou. Nevadí to nabíječce, ani baterce. Podle mně by pro tebe byla ideální nabíječka Victron BlueSmart 24V/5A, případně o něco levnější BlueSmart 24V/5A vodotěsná.
- radioelectrum
Hape píše:radioelectrum píše: ...Nabíječky gelových akumulátorů neumí 24V a navíc to nejsou zdroje na trvalé zapojení.
To je omyl.
Třeba nabíječka Victron BlueSmart mi byla k podobnému účelu doporučená. Není problém jí nechat trvale zapojenou. Nevadí to nabíječce, ani baterce. Podle mně by pro tebe byla ideální nabíječka Victron BlueSmart 24V/5A, případně o něco levnější BlueSmart 24V/5A vodotěsná.
On to chce na pidibaterky. Tam potřebuje dobíjecí proud 0,1 až max. 0,7A.
Těma 5A ty gelovky zničí velice rychle.
Právě ta DELTA se dá koupit za méně než litr a je tyhle věci přímo dělaná.
Jedním poťákem se nastaví dobíjecí proud 0,5A druhým se nastaví 27,2V a baterka vydrží víc než pět let, pokud není někde ve velkém teple. Zadrátované je to za 5minut.
forbidden píše:Použil bych LM317, nastavenou na nějakých 27 V. Proudový omezení na 0,5 A třeba, to na pomalý dobíjení bude stačit. Schéma máš kdyžtak v datasheetu.
Pokud nastavíš zdroj na udržovací napětí (bývá na každé gelovce uvedeno), tak se Ti budou udržovat právě podle Tvé potřeby a nebudou se přebíjet.
Nebo rovnou použít nějakou UPSku se dvěma 12 V/ 7 Ah a hodiny napájet z ní.