Brusel zavelel - směrnice na opravu elektrospotřebičů

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
bu2520

#31 Příspěvek od bu2520 »

Pro zákazníka to je zatím riziko i když by se poslední dobou mohli mnozí evropští obchodníci učit. Ale tak jako sem pronikají čínská auta a tvoří se jim servisní zázemí , mnohé čínské výrobky už tu servisní zázemí mají . A před dvaceti lety jsme se skrz prsty dívali na Korejské výrobky a dnes si je dost lidí cení.
jardafiala

#32 Příspěvek od jardafiala »

Některé levné zboží dobře brát z číny. Příklad - hledal jsem škrabku na brambory s keramickým ostřím že nechám vydělat nějaký internetový obchod. U nás necelých 100Kč včetně doprav, od PRCáka totéž za 1dolar i s dopravou. A vsadil bych se, že internetové obchody si dávají poštovné do nákladů (?).
martinkopp

#33 Příspěvek od martinkopp »

Samozřejmě že si dávají poštovné do nákladů, protože to je jejich náklad. O to se nemusíš s nikým sázet :-)

Prodejům neopravitelných šuntů to nijak nezabrání, jen obchodníci budou mít možnost zvýšit ceny, protože se zvednou ceny i těch opravitelných. Prodejce těchto věcí prostě firmu po roce zlikviduje a založí novou.
Yarda1

#34 Příspěvek od Yarda1 »

Jde o to co rozumně lze opravit. A za jakou cenu. Třeba když se pokazí nějaký brouk na vícevrstvé desce co ji vyrábí plošnou montáží robot a člověk by to nedokázal, to asi nejde opravit jinak než výměnou celé desky. A pokud se to porouchá několik let po záruce, asi je předpoklad, že další komponenty v tom zařízení jsou opotřebované a současná cena je hluboko pod cenou nového zařízení.
Spíš by měly být k mání za rozumnou cenu komponenty co podléhají opotřebení a předpokládá se, že bude potřeba je měnit.
Já mám doma asi sedm holicích strojků Braun, kupuji si ty nejlevnější, když se otupí holicí fólie a holicí hlava, sháním nový strojek, pokud možno v akci. Nová holicí hlava a fólie buď není nebo když náhodou na ni padnu je za cenu skoro nového strojku.
U lednice Electrolux se mi ulomilo držadlo, nové stálo skoro 1kKč, tak jsem zašel sem
https://maps.app.goo.gl/NrUfzXotjgxh4ihD9
koupil kus koženého odřezku (je potřeba silnější, slabší se brzy utrhne), udělal z něj poutko a slouží nám už pár let. A má výhodu, když do něj někdo narazí, tak kůže se ohne a neudělá bouli.

Ale obávám se, že EU to myslí dobře, ale dopadne to jako vždycky.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
rnbw

#35 Příspěvek od rnbw »

Electrolux je znamy tym, ze ma poriadne predrazene nahradne diely. Na Snaige stoji ucho 8 eur.
Ivan_01

#36 Příspěvek od Ivan_01 »

a aby toho nebolo málo, únia nám zakáže aj [url=https://www.idnes.cz/hobby/mazlicci/psi-plemena-slechteni-nemoc-nebezpeci-bull-zakaz.A240416_160357_hobby-mazlicci_vals?zdroj=sph_hp[/url]jazvečíkov[/url]
Mysteri

#37 Příspěvek od Mysteri »

Hlavne by ma zaujímalo. KTO to má, podľa EÚ opravovať, keď už my, opravári sme sa na to väčšinou vyprdli a väčšina z nás sa zamestnala, prípadne šla do dôchodku..... ❓ Už zostávajú iba tí moderní ,,výmeníčkari plošákov" (ak výmena elytov nepomôže...) .😎
kevin_mitnick

#38 Příspěvek od kevin_mitnick »

Ivan_01 píše:a aby toho nebolo málo, únia nám zakáže aj [url=https://www.idnes.cz/hobby/mazlicci/psi-plemena-slechteni-nemoc-nebezpeci-bull-zakaz.A240416_160357_hobby-mazlicci_vals?zdroj=sph_hp[/url]jazvečíkov[/url]

Kdyby jen jezevcici. Nakonec nam zustane pozitivni seznam par zvirat ktere jeste smime chovat a mit doma krecka bude hrdelni zlocin...

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zakaz-chovu-divokych-a-exotickych-zvirat-v-zajeti-evropska-unie.A231023_192548_domaci_kori
tomasjedno

#39 Příspěvek od tomasjedno »

Yarda1 píše:Jde o to co rozumně lze opravit. A za jakou cenu….
U lednice Electrolux se mi ulomilo držadlo, nové stálo skoro 1kKč, tak jsem zašel sem…
Jo, to se mi podařilo rozcáknout skleněná dvířka u trouby Electrolux. Ve skladu je měli… za 6 tisíc. No tak jsem si na bazoši našel celou nefunkční troubu za 500, dvířka vyčistil a zbytek šel na SD.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“