Radiomagnetofon SANYO MW232

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
palko
Kontaktovat uživatele:

Radiomagnetofon SANYO MW232

#1 Příspěvek od palko »

Plne funkcny pristroj po vytiahnuti z el.siete strati informaciu o naladenych staniciach.Ak vypnem prepinacom na paneli tak sa informacia urcity cas zachova.Schema na nete nemozem najst.Prosim o tip ako je riesena pamat u tohto pristroja.Nenasiel som tam IO ktory by to mohol obstaravat,alebo sa mylim?Tieto pristroje robim len ojedinele.
Jindra2

#2 Příspěvek od Jindra2 »

Ahoj,
dostal jsem se k podobnému problému, byla to asijská věž, značku si už nepamatuji. Po rozebrání jsem zjistil, že paměť je zálohovaná obyčejným elektrolytem, který časem zhoršoval svůj svodový proud. Vyřešit to lze buď výměnou C za kvalitní, nebo udělat zálohu pomocí akumulátorků a dobíjet je rozumným proudem.
Jindra
riker
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od riker »

A nebo to ještě bylo řešené malým lithiovým článkem ala knoflík.
mi-ro

#4 Příspěvek od mi-ro »

A nebo jsou použitý tzv memory kondy, vypadá to všelijak jen ne jako kond a má to kapacitu okolo 1F a je na 5,5V. Často ve VCR přicházejí o kapacitu.
palko
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od palko »

Dakujem za namety , lebo na zaklade nich som pristroj spojazdnil.
Kedze ma to hlbsie zaujalo , hladal som informacie o principe riesenia pamati u tychto pristrojov a chcem sa s nimi podelit.
Informacia o naladeni sa uchovava v procesore D1715G561 a ten sa nevidi, lebo je ukryty pod LED indikatorom.Procesor je napajany zaloznym zdrojom ktorym je suciastka podobna kondenzatoru .Podla ruskeho zdroja je to ionistor vid http://www.radioman.ru/sprav/1/ionistor.php
ten by mal drzat procesor pod napatim asi 3 hodiny.
Kedze v nasich I-obchodoch som nic take nevidel dal som tam paralelne k nemu lit.bateriu z pocitaca a vsetko je OK.
Este jedna zaujimavost , zistoval som cenu procesora D1715G561 v CR stoji 80Kc v SR 650Sk je to normalne ?
toom

#6 Příspěvek od toom »

No, nevim, jestli je prilis rozumne ten clanek davat paralelne na evidentne vadnej kondenzator, muze Ti ten clanek zbytecne vybijet.
palko
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od palko »

Zatial nemam inu moznost,lebo vysledovat zapojenie je nemozne z dovodu umiestnenia.Cas ukaze ci som urobil dobre.Vypadky prudu nie su az tak caste a prijimac uz za sebou par rockov ma.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“