TEST NOVÉHO FÓRA
Moderátor: Moderátoři
Podle konečného rozhodnutí dědického řízení, které ještě nepadlo, buď dám hosting i registraci k dispozici pro umístění nových stránek, nebo nové stránky pojedou na jiném hostingu s namigrovaným obsahem těchto stránek a půjde jen o přeregistraci domény.
Na to valný vliv nemáme, proto vítám i každou situaci, která prověří stabilitu do budoucna.
- josef_novak
Samozřejmě se dá i pochopit, že jde např. o nadšence, kteří nemají ještě vybudovanou velkou infrastrukturu, ale snaha a komunikativnost je u nich brána jako přednost, takže nějaký kolaps HW je banalita, protože produkční stránky možná opět poběží na tomhle hostingu.
Velký firmy mají tohle ošetřený smluvně i u dodavatelů HW, aby měly jistotu, že případnej výpadek nebude trvat dýl než hodiny a navíc mají i vícenásobně redundovaný HW systémy - takže u nich k něčemu podobnýmu skutečně prakticky nemůže dojít. A jsme tím i u jedný velký skutečnosti, kterou si málokdo z kritizujících kolegů uvědomuje - tohle všecko zajištění a technický zálohy STOJÍ TĚŽKÝ PRACHY. ANI BASTLÍRNA, ANI LOUŤÁCI NEJSOU GHŮŮŮGHL, MELOUN EUSK NEBO AMAZON, ABY SI TOHLE MOHLI DOVOLIT ZAPLATIT.
A NAVÍC - BASTLÍRNA ZATÍM LOUŤÁKŮM ZA TEN TESTOVACÍ PROVOZ NEMUSELA ZAPLATIT ANI VORLA, TROCHU SOUKROMĚ PŘEDANÝHO NATURÁLNÍHO ODŠKODNĚNÍ NEPOČÍTÁM, TAKŽE VŠECKY NEJVĚTŠÍ CHYTRÁKY UPOZORŇUJU, ŽE OPRAVDU KRITIZOVAT MŮŽOU, AŽ TO BUDOU SAMI PLNĚ CÁLOVAT. ZATÍM S OPRAVDU KONSTRUKTIVNÍM PŘISPĚNÍM POMOHLO JEN NĚKOLIK LIDÍ - OSTATNÍ JEN POUKAZUJOU NA CHYBY, ALE SAMI NEUDĚLALI ZHOLA NIC. Tož asi tak, ogaři ...
P.S. Ta informace o dočasný nedostupnosti testovacího fóra tady je, jen v době kdy se sem dávala ještě nikdo netušil, jak vážnej technickej problém to je. Předpoklad byl zprovoznění do 72 hodin, jenže to se ještě nevědělo o závadě přímo v samotným RAIDu. Až když se přišlo na skutečnou příčinu PROČ nenaběhnul záložní server se zjistila i hlavní příčina celý havárie...
A kutilmile - nelituju tě
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
Jako Zdeněk z toho neměl žádný hmotný užitek, nejen, že ho nemáme ani my, ale jako i ostatní nadšenci do čehokoli to platíme, abychom nejeli na dluh.
Cvičná verze je hostovaná na jiném, prozatímním, železe, s jehož poruchou jsme nějak nepočítali, a zadarmo nám to taky nikdo nedá.
Mám tu už sympaticky vypadající seznam všech, kdo už se mě ptali na číslo účtu, kam poslat příspěvek, ale odložil jsem to. Nečekal jsem, že to bude tak dlouho trvat, zvlášť, když jsme v dědickém řízení položkou sotva zpeněžitelnou, tedy z těch méně zajímavých.
Jestli se Karel_IV s týmem rozhodnou otevřít financování nových stránek EB už teď, rozhodně jim to už rozmlouvat nebudu. Odvedli velmi dobrý kus práce vlastně "za děkuju" (a to není zrovna platidlo - na to už přišli Féničané, proto vynalezli peníze).
josef_novak píše:Protože je certifikát vydaný pro felones.cz a ten web je taky asi po kolapsu
Nejspíš chyba u vnějšího směrování, podívám se na to. Měl jsem za to, že jsem nastavil redirect Beta verze na loutaci.cz.
A ne "kolaps" bych to nenazval, Felones web běžel v produkčním virtuálu, takže ještě ten den běžel. Což se nedá říct o Beta verzi EB.
Hape píše:Sám mám totiž jednu webovou adresu zaplacenou a zaregistrovanou a není mi jasné, jak k něčemu takovému může dojít. Dokud za adresu platím, tak jí snad nikdo jiný používat nemůže, ne? Proto jsem se ptal, jestli třeba není problém někde u mně a přesměrování na jiný web neprovádí nějaký škodlivý kód (virus) v mém PC?
Pokud jste vlastník domény, tak víte, že máte DNS nastavení pro tu doménu (popřípadě i nameservery), my to děláme tak, že nastavíme DNS na IP adresu serveru a dál si to řeší webmin na našem serveru (reverzní proxy) -> Díky tomu, lze mít na "venek", víc webů pod jednou IP adresou a jedním portem.
A já během psaní této odpovědi našel příčinu, až se synchronizuje nastavení, tak by měl být redirect na loutaci.cz / popřípadě rovnou na beta forum (pokud bude už běžet) nebo tam bude gateway error, který odkazuje na vypnutou EB. Ne na Felones. Díky za upozornění.
V tomto případě bylo špatné nastavení webminu, jelikož jsme se plně přesouvali nad nginx a opouštěli apache (což už jsme měli v plánu nějaký ten měsíc).
EDIT - 1.5.2024 v 13:20: Beta verze na ebastlirna.tech už by měla běžet v omezeném režimu, během hodiny bude snad běžet plně.
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
Karel_IV píše:Hape píše:Sám mám totiž jednu webovou adresu zaplacenou a zaregistrovanou a není mi jasné, jak k něčemu takovému může dojít. Dokud za adresu platím, tak jí snad nikdo jiný používat nemůže, ne? Proto jsem se ptal, jestli třeba není problém někde u mně a přesměrování na jiný web neprovádí nějaký škodlivý kód (virus) v mém PC?
Pokud jste vlastník domény, tak víte...
Právě že nevím, doménu jsem si zaplatil u firmy poskytující webhosting a o různá nastavení jsem se moc nestaral, poněvadž jim stejně nerozumím. Jediné co jsem chtěl a s čím mi pomohli, bylo nastavení LetsEncrypt certifikátu, aby mi na webu fungoval HTTPS přístup. Do složky pro soubory webu jsem přes FTP nahrál potřebné soubory aby web fungoval a o nic jiného se nestarám, abych něco nepodělal.
Takže dík za objasnění, že problém není v mém PC. Ostatně Beta nové EB už funguje, včetně přihlášení.